Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Problem med skolevalg

Hej

Jeg er en 14 årig der næste år

burde starte på Herlufsholm i deres kostafdeling.

På grund af TV2’s dokumentar

og alt andet dårlig omtale/information om skolen

er jeg blevet i tvivl om jeg skal gå der.

Problemet er bare at jeg havde det dårligt på min gamle skole.

Så der er ikke mulighed for at starte der igen.

Så var tanken om jeg skulle på efterskole.

Men det er sommerferie og alle efterskoler

jeg har ringet til er fuldt optaget.

Jeg er virkelig i krise i forhold til hvad jeg skal gøre

for det føles ikke som om jeg har nogle muligheder længere.

14 år
Svar fra andre

Børn

Snak med dine forældre

  • Ehh, Dreng, 14 år

Jeg kan godt forstå hvorfor du ikke gider at starte på den skole som du kommer fra det er også helt ok at du ikke gider det. Men det er bare vigtig at du beslutter hvad du synes er bedst for dig selv og snak med dine forældre eller en anden voksen du er tryg ved . Jeg ved hvor svært det er at være på en skole hvor man har det dårlig de sidste 3 år har jeg gået på en udskoling hvor jeg bare ville væk derfra, jeg har så taget fat i en Ssp medarbejder ( en voksen person som man snakker med ens forældre behøves ikke vide at man snakker med dig) og det hjalp mig meget med at klare mit sidste folkeskole år i 9 klasse. Jeg er helt med på det er en rigtig svær beslutning at skulle tage om du ville starte der efter alt det der er kommer ud men du skal altid huske at der er hjælp at hente hvis der sker noget. Det med efterskolerne tage det roligt du kan altid komme ind på en hvis du er skrevet på en venteliste til næste år eller næste pr igen bare du føler det er rigtigt det du gør og ikke hvad andre vil have du gør, jeg snakker med erfaring med at man skal gøre hvad man selv synes og ikke hvad andre synes. Men tag en snak med dine forældre om det og måske tag fat i en voksen du stoler på som kan hjælpe dig fx en Ssp medarbejder der kan hjælpe dig med efterskole og komme ind der men gør hvad du føler er rigtig og ikke hvad andre synes du skal. Al held og Lykke ned at finde det rigtige at gøre

  • Emse, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat