Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Presset af lærer i skolen

Hej jeg er en dreng på 12 år.

Min lærer presser mig til at blive bedre i skolen

og skælder mig ud hvis jeg ikke lever op til hans forventninger.

Jeg har ikke et tæt forhold med mine forældre

siden de rejser meget, og jeg ikke ser dem tit.

Så jeg har ikke lyst til at snakke med dem om det,

jeg er løbet tør for ideer hvad kan jeg gøre?

Dreng, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej dreng på 12 år,

Jeg syntes du burde snakke med en anden lære eller en anden voksen som du kan stole på omkring at du føler dig presset af din lære og du ikke har det godt med det. Du kan måske få en anden lære til at snakke med ham eller hjælpe dig med at snakke med din lære.

Jeg håber det hjalp, mvh pige på 15 år

  • Lady, Pige, 15 år

Det er helt sikkert godt at tænke over hvorfor du føler dig presset, og overveje hvorfor det er din lærer mener at du skal gøre det bedre. Jeg kender ikke grunden eller hele historien, om det bare er en tanke din lærer har, om du har det svært med noget andet, osv. Dog er det da helt forkert at din lærer at skælde dig ud for ikke at leve op til ‘hans’ forventinger, så det vil det nok være godt at følge op på; om du vil snakke med en anden lære, prøve med forældre, venner eller en anden du føler dig tryk ved. En anden ting der hjælper mig meget er at tænke over mine forventninger til mig selv. Hvis du mener at hans forventinger er underlige eller langt fra hvad der passer dig bedst, så kan du arbejde på at blive ligeglad med hvad han mener. Du kan også tale med klassekammerater om de føler sig presset på en lignende måde af læren, for så er det noget i kan tage op som klasse.

Beklager langt svar, og håber du vil få det bedre

  • :D, Pige, 15 år

Hej dreng på 12 år
Hvis du evt har andet familie du er tæt med kunne du snakke med dem. Hvis ikke det og det hele er nederen så måske prøv at snakke med en anden god lærer om det, du kan skrive til dem på intra eller sige til dem direkte at du har brug for at snakke. Hvis fu har lyst kan du jo få læreren til at sige det videre så den lærer der presser dig også er klar over det.

  • privat

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat