Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Praktik

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej
Uhh kan godt forstå dig, da det skal være et fedt sted at være praktik i – da det jo en uge man skal være der, og skal indrette sig efter deres arbejdstider og hvad der høre med til arbejdet.

Jeg skulle i praktik både i 8 og 9. Klasse, 8. Klasse kun 3 dage, mens 9. Klasse en hel uge – Oprindeligt i 8. Klasse skulle jeg i praktik hos en bager, men grundet de gik konkurs. Hjalp min studievejleder, og fandt en børnehave til mig. Mens i 9. Klasse var jeg også i praktik hos en børnehave, men det var ikke hvilken som helst børnehave. Det var min gammel børnehave, da jeg syntes det vil være sjovt og hyggeligt. At tilbringe en uge i den børnehave jeg selv gik i, da det var en konge børnehave. Samt der var stadig nogen voksne, som også var der da jeg gik der.

Så du kunne måske vælge at være praktik hos en bager eller i en børnehave? Ved også der var nogen på min årgang der var i praktik hos/som
– tømrer – i en tøj butik (også andre butikker) – dyrlæge – maler – mekaniker – landmand

Men har du talt med din u-vejleder? Hvis ikke vil jeg kraftigt anbefale det, eller faktisk synes jeg du skal tale med din u-vejleder om du ikke har nogen idé om hvad du vil i praktik som
– Det derfor man får tildelt en u-vejleder i 8. Klasse. Det er netop for at hjælpe en, med så som praktik i 9. Klasse, hvad man skal efter 9. Klasse osv.

Held og lykke – håber du finder ud af noget
VH C

  • Fra C, Pige, 16 år

Hej med dig!

Da jeg skulle i praktik var det på et plejehjem. Jeg var inde som sosuassistent og det var MEGA spændende også selvom det SLET ikke er min vej. Jeg vil ikke tørre gamle mennesker, vaske dem og give dem mad.. Nej jeg vil meget hellere være Sygeplejerske.

Vælg en ting du syntes ser sjovt ud.. Behøver ik at have noget med et fremtidigt job af gøre? Du kunne komme ind som håndværker, apoteker, pedel, dyrlæge, revisor osv.

Giv noget der er langt ude af din række en chance, og som kunne være fedt alligevel. Se positivt på det.. At være negativ indstillet gavner ingen.

Mvh. anonym(:

  • Anonym, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat