Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Praktik idder hjælp!

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg havde samme problem da jeg gik i 8. Jeg ville gerne være psykolog men det kan man ikke lige komme i praktik som. Jeg endte faktisk, hvor dumt det end lyder bare med at gøre et eller andet. Jeg havde praktik i en boghandler selvom det slet ikke var det jeg ville. For efter grundig researche kunne jeg ikke finde nogen praktikplads hvor jeg skulle det jeg virkelig gad. Jeg accepterede bare at min erhverspraktik bare var for at lærer at arbejde også kunne jeg altid tage en praktik som noget jeg gerne ville på et senere tidpunkt.

Det er gør det hele lidt kedeligere i praktikugen men måske kunne det virke for dig, især fordi der så ikke længere er er pres med at du skal vælge for nu har du fundet et sted. Du kan altid blive lige hvad du vil, det har intet med din praktik i 8 klasse at gøre. Selvfølgelig ville det være super hvis man fik prøvet det man gerne vil,men når det ikke kan lade sig gøre så er det andet en mulighed.

Jeg håber du finder en god praktik plads

  • Anonym, Pige, 16 år

Da jeg gik i ottende klasse gjorde jeg det, at jeg gik på Google Maps, så jeg kunne se nærliggende virksomheder i mit område, og på den måde se om der var noget der interessede mig.

  • Anonym, Dreng, 16 år

Hey! Ved godt det virker fkn umuligt at finde ud af, men det du laver i erhvervsugen behøver jo ikke være det indenfor dit drømmejob. Prøv at se det store billede: hvilken “retning” interessere dig? Fx at sundhed/pleje andre (læge, sygeplejske, psykolog…), business (eje firma, designer, it), mad (kok…). Måske kan du få inspiration fra ug.dk (uddannelses guiden). Men i hvert fald gør det ikke noget hvis du kommer på noget der ikke helt er noget for dig, på min skole er det lærende der valgte, og endte op på en fabrik og som sælger. Og selvom jeg i forvejen godt vidste at jeg ikke har lyst til at arbejde på en fabrik, fandt jeg stadig ud af at jeg heller ikke skal lave noget andet hvor jeg skal bruge mine hænder hver dag. Så uanset hvad er det ikke spildt hvad du vælger den uge.

  • Mei, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat