Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Passer ikke ind i klassen

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej jeg har selv prøvet at skifte skole og det er hårdt i starten men måske prøv at fortælle hvad du føler til nogen der går i din klasse?!

  • Vindruen, 11 år

Hej
hvis pigerne du er sammen med, er sammen med dig, er det nok fordi de gerne VIL være sammen med dig, det må du stole på. Hvis du har en fritidsport, hænger du sikkert ud med nogle derfra, eller hvad??
Det er vigtigt at man føler sig på toppen socialt, ellers kan det også blive vanskeligt fagligt, og så er du jo tilbage hvor du begyndte. Så hvis gnisten bare ikke er der, må du skifte skole igen og finde nye venner, hvor du kan passe ind OG blive bedre faglige ting
Håber det hjalp dig

  • Flipper2907, 14 år

Hejsa.
Til at starte med ville jeg lige sige, at jeg også har haft en periode som denne.
Jeg er nok ikke ekspert, men jeg har haft en del erfaringer. Det kan altid føles utilpassende, at være sammen med nogle, men alligevel føle at man ikke passer ind. Så det er jo rigtig fint, at du opsøger hjælp.
Der er jo klart en grund til, at de piger du er sammen med, ville være sammen med dig. Måske er de bare ikke lige helt opmærksomme på, at det de laver, er ikke lige frem noget for dig.
At føle sig ret “nede” socialt, kan godt føles skidt. Men nu hvor at det er en ny skole, kunne du jo prøve at lære dem mere at kende? Man kan aldrig sige, at man har lært nogle at kende nok – men kan altid gøre en stor indsats.
Istedet for at ville lære alle pigerne på samme tid, kunne du jo snakke mere med dem, der viser en interesse? Måske kunne du invitere en af pigerne på et caffe, et sleepover, en tur i Tivoli?

Hvis det slet ikke virker, og ingen viser så meget interesse som du gøre – har jeg et andet tip. Nu kender jeg dig ikke personligt, og hvordan du har det med at være sammen med drenge. MEN, du kunne jo prøve at blive venner med en af drengene. Trust me, det gjorde jeg! Det virkede ikke som forventet, men de får mig til at grine, i mine triste tider.

Hvis alt, jeg foreslog gik i død, tja..
Så må du jo prøve at snakke med dine forældre – Evt. om at flytte skole igen?

Men du skal bare vide; gode ting i livet tager tid! Og det er aldrig for sent at blive ved med at “eksperimentere”.

Håber at du kunne bruge nogle af mine forslag!

  • Anonymous, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat