Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

overtænkning

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Sødeste sødeste skatt! Prøv skriv eller chat med BørneTelefonen – eller ring? Hvad vil du helst? Vil du overhoved ? Jeg tror på du kan men gør det kun hvis du er tryg ved det …. Nummeret er 116111 tror jeg nok…. Gå ind under børnetelefonens hjemmeside og under få hjælp….
Hej hej skatter ! ❤️❤️

  • Sara, Pige, 14 år

Hej søde<3

Jeg kender rigtig godt det med at overtænke, og det er bare virkelig ikke rart. Overtænkning har tit stoppet mig fra at leve mit liv, være mig selv og være glad, og det lyder også som om det er sket lidt for dig. Sådan skal det jo ikke være!

Hvis du får de tanker når du sidder i klassen, så prøv at lade tanker passere som en lille sky måske. Og husk på -som du jo selv skriver- at chancen for at de griner af dig er ultra-virkeligvirkelig lille. Og hvis de gør, så skide være med dem.

Men det er jo ikke sådan at man bare lige kan slette tankerne og komme videre med dagen. Accepter at de er der og så kan du måske prøve at distrahere dig. Du kan lytte til musik fx. For mig har det hjulpet at skrive tankerne ned i en dagbog.

Jeg er rigtig ked af at høre, at du mister venner pga. det. Jeg trækker mig også meget selv og har også haft svært ved at få venner. Jeg kan også forestille mig, at du bliver lidt suget ind i dine tanker, hvis du tænker for meget, og måske glemmer at være lidt i nuet. Det hjælper mig at fokusere lidt udad. Nogle gange ser jeg på træerne eller begynder en samtale med min sidekammerat. Og hvis bare du lever dit liv og er glad, så skal vennerne nok komme på et tidspunkt!

Og lige meget hvilke dumme og onde tanker du får, så må du ikke glemme, at du er et godt menneske og en god ven. Du er ikke dine tanker!

Hilsen en pige på 15:)

  • L, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat