Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

overbygningen

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej med dig,
jeg går selv i 8 klasse, og jeg har det selv sådan at jeg synes det er for mange lektier. Jeg laver dem ikke altid enten fordi jeg ikke har tid eller ikke når det, fordi jeg ikke har motivationen eller fordi jeg ikke kan finde ud af det.

  • Anonym, 14 år

Hej med dig, (ups, jeg kom til at sende det ud enden jeg var færdig)
jeg går selv i 8 klasse, og jeg har det selv sådan at jeg synes det er for mange lektier. Jeg laver dem ikke altid enten fordi jeg ikke har tid eller ikke når det, fordi jeg ikke har motivationen eller fordi jeg ikke kan finde ud af det.
Jeg snakkede med min lære, og det hjalp rigtig meget så prøv og snak med din lære om det. Jeg tror det ville hjælpe rigtig meget med det.
håber jeg kunne hjælpe.

  • C, Pige, 14 år

Hejsa! Jeg tror vi alle kommer til at blive presset over lektier, på et eller andet tidspunkt i vores liv. Det er helt normalt! Mine allerbedste råd er:
-Skriv ned hvilke lektier du har for (overblik gør det meget nemmere)
-lav en plan, og fordel lektierne over nogen dage, så du har mere overskud
-lav det direkte når du kommer hjem fra skole. det værste du kan gøre, er at gå hjem og sidde med din telefon eller andet, hvis du har lektier. Så er det meget sværere at gå igang. Så hvis du går igang direkte, er det bare lidt ligesom en forlænget skoledag.
-ik gem det til aftenen før! Det er den bedste følelse, hvis du har lavet alt i forvejen, og så bare ku holde fri.
-tænk på, at du alligevel skal lave det på et tidspunkt. Om det er på dagen, eller aftenen før, ændre jo ikke på selve lektien.
-til sidst: husk også at tænk på dig selv. Hvis du er alt for stresset, er det ok at holde en pause og slappe af. så gør det heller ikke noget at du lige misser en lektie eller to. Dig og dit helbred er meget vigtigere.

håber du kunne bruge mine råd<3

  • heyyy, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat