Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ordblind og eksamen

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Du er bestemt ikke alene. Du kan faktisk søge ekstra tid, til dine afsluttende eksamener, fordi du er ordblind. Det kunne være en god ide, hvis ikke du allerede har gjort det.☺️

  • A, Pige, 16 år

Du skal huske at du ikke er alene som ordblind har man mulighed for ekstra tid til dine eksamener og må bruge hjælpemidler til alt med stavning og læsning så det skal du søge om at få adgang til hvis du ikke allerede har jeg er selv stærkt ordblind og bruger diktering når det er muligt og til min eksamen brugte jeg et hjælpeprogram til læsning og stavning og ende ud med et 4 tal du må bruge hjælp til stavning og læsning i alle fag så at du ikke bruger for lang tid på at læse opgaverne eller skrive svarene i fx. Matematik da jeg skulle til min naturfags eksamen var jeg også bange for at der ikke var nogen der ville være sammen med mig men det var der heldigvis en af dem der var super god til dansk var jeg i gruppe med og vi valgte at jeg bare skulle læse en enkel tekst søge på de ord vi ikke forstod og kigge forsøgene igennem prøv at se din ordblindhed som en styrke og ikke en begesning det kan være lidt træls lige nu men det vil give dig nogen fordele senere i livet som dine kammerater der ikke er ordblinde får

  • Den ordblinde, Pige, 19 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat