Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Om eksamener

Hej ukendt pige her,

Jeg skriver angående min eksamener

det er mega stressende at skulle have eksamener

lige nu på det tidspunkt

jeg går kun i niende klasse og er sygt stresset

jeg ved ikke hvad jeg skal gøre

og det er som om jeg får sådan angst

og når min lærer snakke om terminsprøver og eksamener

så får jeg helt ondt i maven og kvalme

og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hejsa med dig:)
Eksamener kan være mega stressende og angstprovokerende – siger jeg som 2.g’er. Jeg er sikker på, at alle i en eller anden form har prøvet at være virkelig nervøs for at gå til eksamen. Men hvis du føler dig nærmest angst for det, burde du nok prøve at snakke med en voksen, du stoler på. Jeg ville forslå en lærer, en skolepsykolog eller en forældre, for at de kan hjælpe dig med at overkomme den angst, du føler. Personligt bliver jeg også MEGET nervøs til eksamener, men det er blevet bedre, jo flere gange jeg prøver det. Noget der har hjulpet mig er, at jeg er begyndt at “spille skuespil” inde til eksamen. Jeg forstiller mig, at jeg skal spille en rolle, der har godt styr på sit stof – for når jeg spiller skuespil, er det som om der er mindre på spil for mig, da det jo er en karakter jeg spiller. Jeg ved ikke helt om det giver mening xD Men det jeg prøver at sige er at, alle kan finde måder hvorpå, det kan blive nemmere at gå til eksamen. Og så husk at du “kun” går i 9. klasse. Selvom du klarer det dårligt til en eksamen, er det vitterligt ikke verdens undergang. Det gør dig ikke til et dårligere menneske eller nedsætter din muligheder for yderliger undervisning.
Håber virkelig, at du kan få noget ud af mit svar, og at du finder en løsning på dit problem<3
Jeg tror på dig!!!
Knus xx

  • Gymnasiepigen, Pige, 18 år

Hej pige!
Jeg går også i niende klasse, og jeg kender det problem så godt, men jeg er ikke så stresset mere, får mit gennemsnit er på 7,7 hvilket er nok til at komme ind på min fremtidige ungdomsuddannelse. Jeg har fået at vide af min lærer, at man skal søge ungdomsuddannelse, før maj, (altså eksamensmåneden.) Det vil sige at du bliver bedømt på din standpunkts karakter. Hvis din standpunkt er nok til din ønskede uddannelse, er alt helt fint. Eksamen er bare en ekstra chance for at rette din standpunkt op, hvis den var dårlig, så eksamen betyder faktisk ikke så meget🥰
(Det skal lige siges at jeg ikke er helt sikker på om mine data er rigtige. Det er kun noget min lærer har fortalt. Prøv at spørge dine lærere om det er rigtigt, for det er sent på aftenen lige nu, og kan ikke spørge nogen. Det kunne jo være dejligt hvis det var rigtigt, for så er der ikke så meget stress, så prøv at spørge. Jeg er rimelig sikker, for min veninde kom ind på gymnasiet inden sin niendeklasses eksamen)
Held og Lykke med dit standpunktssvar!

  • Personen uden personlighed, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat