Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Nye klasser i 7.

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejsa
Jeg går i 7.(8. Efter sommerferien) og vi blev igså slået sammen. Ligesom jer fik vi ønsker, og mig og min ALLER tætteste veninde blev splittet. Jeg var meget ked af det og nervøs først men nu 1 år efter er jeg kommet rigtig tæt med en anden pige og hvis jeg fik chancen nu ville jeg vælge min nye klasse. Men hvis det nu ikke bliver godt så snak med dine forældre om og skifte klasse. Håber du kan bruge mit svar!
Hilsen mig

  • 7. Klasses pige, 13 år

Hej jeg er også 13 (går i 6) og skiftede skole i 6 fra en folkeskole til tn friskole. jeg var også virkelig bange for ikke at komme i samme klasse som mine eneste venner.
Nu er jeg skiftet skole og var også bange for at miste dem der men de er stadigvæk nogle af mine bedste venner og at komme til en ny skole gjorde det letter at få venner (Vi er 16 i min nye klasse og jeg kendte ca 3 i forvejen da 2 fra min gamle skole var skiftedet skole til min nye skole før mig. Nu har jeg ca 6 venner på den nye skole. Jeg ved godt at det ikke er det samme men bare husk på at folk fra din nye klasse måske ikke kender dig så godt men der måske er en eller to som er lige som dig.
Håber at det jeg skrev gir mening og at du kan bruge det til noget
Fra en tilfældig lesbian person

  • En tilfældig lesbian person, Pige, 13 år

Hej!
Jeg ved godt det er mega hårdt med alt det nye, og hvis man så oven i købet ikke har særlig mange venner, og føler ingen kan lide en, kan det blive super ubehageligt, og du kan gå rundt med en knude af nervøsitet i maven.
Husk at det her er en ny start. Det her er en mulighed for at prøve at ændre din rolle. Prøv at være udadvendt, ræk hånden op i timerne, og være den der tager en dyb indånding og går over og starter en samtale med de andre fra klassen du ikke kender. Jeg ved godt man føler sig kikset og at man tror de andre syntes man er mærkelig, eller hvad det nu er, men sådan tænker de slet ikke. Jeg kan selvfølgelig ikke snakke på andres vegne, men jeg syntes i hvert fald det er vildt sejt at være udadvendt og turde at række hånden op i timerne!
Og hvis du skal på samme skole som mig, ved jeg i hvert fald at dine klasselærer har været med til at lave klasserne, og de kender dig jo, og de har helt sikkert prøvet at få dig i den klasse de tænker ville være bedst for dig.
Det er ikke rart at gå rundt og være bange og nervøs, så hvis det bliver for meget så snak med dine lære, forældre eller bare en voksen du er tryg ved om det, de vil mere end gerne hjælpe! Håber du kan bruge mit svar, jeg er sikker på at det ikke bliver så slemt som du frygter.
Kh pige, der også skal skifte klasse i 7.

  • Pige 13 år, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat