Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ny skole?

Jeg er lidt i tvivl om jeg skal prøve en ny skole

Jeg vil gerne prøve noget nyt og få nogle flere venner

men er bange for at jeg ikke kommer til

at have det gost på min nye skole

Så hvis der er nogle der har prøvet det før

så skriv til mig

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 13 år.

Jeg er selv en pige på 14 år og er lige startet på en ny skole. Jeg har kun gået der i 2 dage, men det er allerede en af de bedste beslutninger jeg længe har taget.

Det er selvfølgelig lidt svært lige her i starten hvor man ikke rigtig kender nogen, men det skal nok komme.
Du skal bare være dig selv og jeg lover dig at alle vil tage rigtig godt imod dig og at de vil få dig til at føle dig velkommen.

Men alt i alt synes jeg at du skal gøre det, hvis det er noget du har tænkt over længe, og så er mit bedste råd bare at du skal være dig selv og at du skal huske at det er svært i starten men at det bliver nemmere når du har lært alle lidt bedre at kende.

  • Pige, Pige, 14 år

Hej Pige 13 år, jeg forstår godt at du gerne vil ud og møde nye mennesker. Jeg har gået med selv samme tanke som dig i flere år, og jeg flytter skole nu efter sommerferien.
Jeg har slet ikke noget imod min nuværende klasse, men jeg synes også det ville være fedt at få nogle nye kammerater.
Der er både fordele og ulemper ved at flytte skole. F.eks. har jeg gået i in nuværende klasse i 7 år, siden 0. så jeg kender alle i klassen rigtig godt. Men de kender også mig og min fortid. Så ved at starte på en anden skole møder jeg børn som slet ikke kender mig og/eller den person jeg har været.
Jeg har været ude og besøge min nye klasse, og de virker flinke.
Hvis du vil gøre det, så gør det. Måske bliver dit liv endda sjovere med nye kammerater. Det værste der kan ske er at du ikke kan lide din nye klasse, og hvis det er tilfældet kan du jo bare skifte tilbage til din gamle klasse som du kender i forvejen.

  • Anonym, Dreng, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat