Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ny skole…

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige.
Jeg skal også flytte skole efter sommerferien.
Jeg er også så nervøs.

Men tænk på at der er flere børn det giver også større chance for venner.

Du kan sagtens holde kontakten. Men det er DIG der skal det!
De andre tænker jo kun på dig når du skriver til dem.

Håber det bedste for dig og din nye skole!😊

  • 😊😊😊, Pige, 13 år

Vi fik også nye klasser i 7. og lærerne sætter dig i klasse med nogen som de tænker du kunne være gode sammen med. Så i dit tilfælde vil der jo nok også være en del der ikke ryger og drikker.
Du har sikkert nogen rigtig gode venner som også vil holde kontakt til dig og så for du en masse nye! Dobbelt så mange venner det er da bare luksus.

  • Anonym, Pige, 13 år

Hej søde
Jeg har selv flyttet skole 2 gange, så jeg kender fornemmelsen.
Først og fremmest. Din skole går jo kun til og med 6. klasse, så kunne det ikke være at nogle af dine gode veninder flyttede med? Bare en tanke.
Ellers er man som den nye i klassen centrum i noget tid, så det med venner skal man ikke bekymre sig om.
Jeg ved ikke hvordan, du er. Men jeg ved af erfaring at k-pop og anime ikke er det første, jeg ville snakke om.
Jeg kan kun anbefale at tage den med ro og se de andre an. Forstået sådan at du ikke kaster dig i armene på den første, der spørger om I skal være veninder. Men prøver at være sammen med forskellige osv. Det hjalp i hvert fald mig meget.
Det med at ryge og alt det der opfordrer jeg dig stærkt til at undgå. Man kan for det meste lynhurtigt mærke hvem det er, der gør den slags. Og det er ikke godt:)

Jeg håber, du forstår, og at du finder hoved og hale i det her.
– Soul

  • Soul, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat