Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Nervøs for gym

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hey pige. Jeg startede selv sidste år og det er skam ikke noget man skal være bange for. Jeg var også ekstremt nervøs og turde ikke rigtigt. Så startede jeg, og ja de første dage var lidt akavede, men snak da bare med de forskellige der er i din klasse. Man finder hurtigt nogle venner du kan være sammen med. De giver også lidt mere mod til at snakke med andre. Mange af de venner jeg har nu er primært dem jeg mødte den første uge og i grundforløbsklasserne. Man lærer hurtigt folk at kende, og alle er super venlige hvis du bare er venlig mod dem. Husk på at i de fleste gymnasier der vælger man specifikke fag, så dem du kommer i klasse med har du allerede en fælles interesse.

  • dreng, Dreng, 17 år

Hejsa 16-årige pige
Jeg skal snart i 3.g, og da jeg startede i 1.g var jeg også en smule spændt på det. Jeg startede dog i samme grundforløbsklasse som min veninde jeg havde kendt i 10 år fordi vi gik i klasse sammen i folkeskolen, så det hjalp lidt. Vi prøvede at lade være med at hænge op ad hinanden og i stedet snakke med en masse nye. I starten skal du prøve at være udadvendt og snakke med folk, fordi alle er lidt spændte! Det er alles første gang på gym, så der er ligesom ikke nogle der er “de seje” endnu. Derfor skal du bare tale med dine klassekammerater og lære dem at kende. Der er masser af ting man kan spørge ind til, når man møder nye mennesker, især fordi folk kommer fra mange forskellige byer, og man kan så lære flere mennesker at kende. Hvis du dog ikke synes at din grundforløbsklasse er den mest harmoniske klasse, så frygt ej! For efter ca. 3 måneder rykker man alligevel ud i sin nye stamklasse, altså de mennesker, man deler studieretning med. Prøv at følge godt med i timerne og lad være med at pjække hele tiden. Den første tid er ligesom, hvor man øver sig på at gå i gym, og man starter stille og roligt op, så du får ikke et kæmpe chok i matematik f.eks. Husk derudover at vælge den studieretning DU kunne tænke dig at have i næsten 3 år, og ikke den din nye ven vil have. Held og lykke med det hele, det går meget hurtigere end man tror, jeg føler i hvert fald lige jeg er startet :))

  • Hej:), Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat