Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Nervøs for at starte på gymnasiet

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej
Der er massere at plads og fatte minus på, men husk at tage noter efter grundforløb, ellers imens det en principsag. Og husk og deltag til så mange sociale arrangementer som muligt, naturligvis med hensyn til covid. Altså jeg går selv i 2.g på htx og vi laver intet lige nu, så der er massere at plads til at hygge sig. Men som makker over sagde, regn med 1-2 timer pr. dag med lektier. Men ellers nyd din gymnassie tid du har kun 1 skud med den, min blev knap så god pga. covid, men der er heldigvis 3.g at fatte minus i.

  • Mården, Dreng, 19 år

Hej.
Jeg går selv på et gymnasie, hvor jeg ikke kendte nogen da jeg startede. Men jeg holder stadig kontakten med mine venner fra folke ved at skrives samt ved at mødes. Så det ik så slemt, det er lidt hvad man selv gør det til. Også kommer du til at møde så mange andre nye mennesker

Ift. lektier og eksamener, så handler det om at sætte tid af til både fritid, evt. job og skolearbejde. Så skal det hele nok blive lettere. Som de andre nævner, så sæt ca. 2 timer af hver dag efter skole til at lave lektier. Men hvis man ikke følger godt med fra start, ikke laver tingene i tide og udskyder alt til sidst på ugen, så bliver man presset 🙂

  • Anonym, 18 år

Hej. jeg startede her i sommers i 1g. Jeg var nervøs for der var så mange nye mennesker. Jeg var vant til at gå på en lille skole hvor der kun var 16 elever i min klasse. i min nye var der så 32. jeg klikkede kun godt med en person. jeg følte mig malplaceret. de andre var så kloge og perfekte, jeg havde det sindsygt dårligt. jeg valgte så at skifte klasse, men det blev det ikke bedre af. jeg har normalt aldrig svært ved at lave venner men her var jeg helt på udebane. bogeligt kunne jeg ikke finde ud af det heller. der var for meget. jeg valgte så at droppe ud og begynde på efterskole. det bedste valg nogensinde. så har man lige et år til at tænke over hvad man vil. jeg skal ihvertfald have en uddannelse der er mest praktisk. vil bare sige gymnasiet er ikke for alle, men jeg syntes du skal give det et skud. vor intet vover intet vinder.

  • simone, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat