Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mund lig i time

Hej folk

Jeg er en pige på 13

Jeg får tit ag vid af jeg skal snakke mere i time.

det er bar meget svært for mig

det er ikke fordi jeg er bang eller noget

det er bar så jeg er jeg ved ikke hvad jeg skal gør

nogen ide til hvordan jeg kan snakke mere i time.

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 13 år.
Jeg har stået i den præcis samme situation, og har også fået af vide, at jeg ikke kunne komme i gymnasiet, hvis jeg ikke sagde noget mere i timerne. Det gjorde mig rigtig ked af det, men fik mig også til, at kæmpe hårdere.

Det hjalp mig, at tænke på, at de andre i klassen jo kunne være fuldstændig ligeglade med, hvis jeg sagde noget forkert. Jeg var bange for, at de ville grine, hvis jeg sagde noget forkert, men jeg lod det ikke påvirke mig. De skulle ikke bestemme min fremtid!
Jeg ved godt, at du siger, at det ikke er det der er problemet, men synes alligevel du skulle vide, at du ikke er alene om ikke, at bryde sig om, at sige noget i timerne.

Det der hjalp mig meget var, at jeg kunne mærke, at jeg rakte hånden mere op, hvis jeg havde forberedt mig inden timen (både lavet lektier, men også have set på i for vejen, hvad vi skulle lave eller gennem gå i timen, så jeg forstod det der blev sagt meget bedre, og derfor også var mere sikker på ikke at sige noget forkert, så jeg turde række hånden op og komme med et bud.)

Jeg håber mit svar kan hjælpe!

  • Me, Pige, 15 år

Hej.
Jeg snakker heller ikke meget i skolen får det bare ikke afvide men hvis du ikke er tryg ved det kan det hele sikkert være svært om du så ikke er bange men bare utryg så kan det være nok. Jeg synes du skal snakke med din lære om at han/hun skal hjælpe dig med at begynde at få selvtilliden og trygheden ved det så du måske ikke er lidt bange for at sige noget forkert fordi det faktisk det jeg er bange for.

Jeg håber mig svar kunne hjælpe

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat