Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mine venner tager på efterskole…

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg mener personligt det bedste du ville kunne gøre her er at prøve selv tage på efterskole, ved self ikke om i har pengene til det osv. men det virker som det bedste mulighed i dit tilfælde, jeg har et par efterskole du kan kigge på hvis du føler du har brug for hjælp til at finde nogen for jeg syntes ikke du burde tage på de samme som dem for at være ærligt, du vil på en måde også udvikle dig selv som person ved at gå ind i nye udfordringer og tænk på de oplevelser du ville kunne få. og om ikke andet så gå til en voksen, f.eks. forældre eller lærer for at komme igennem det. jeg er sikker på du klarer den! Jeg vil ligefrem love dig at du gøre det. mvh. Jyden

  • Jyden, Dreng, 14 år

Jeg forstår dig godt! Så bare rolig, du er ikke den eneste. Da jeg var færdig med 9. klasse og skulle i 10. var jeg også ked af det hele tiden, for alle mine bedste venner skulle på efterskole og jeg skulle bare i en almindelig 10. klasse i min by. Det gjorde ondt hele tiden, og jeg troede ikke jeg nogensinde ville komme igennem året. Jeg vil råde dig til, og nu snakker jeg af egne erfaringer, at tage det stille og roligt. Det lyder måske dumt – men træk vejret dybt og tænk på at i nok skal holde kontakten. Fordi i betyder meget for hinanden. Du er stadig i de faste, trygge rammer hvor du roligt kan arbejde med dig selv og måske lære pigerne lidt bedre at kende. Måske er de ikke så slemme igen?
– og bare rolig, året går rigtig stærkt! Mine venner er allerede tilbage fra et fedt efterskoleår og nu starter vi på gym efter ferien. Held og lykke, det hele skal nok gå!

  • Smil, 17 år

Hejsa! Jeg kender lidt til din problemstilling siden min bedsteveninde skiftede klasse engang, og jeg ikke kendte så godt til de andre i klassen.

Det kan føles ensomt og uhyggellgt i starten, men en god ting ved det er, at man kommer ud af sin comfort zone og at sige bliver “tvunget” til at få nye venner. Da min veninde forlod klassen blev jeg netop tvunget til det, og nogle af mine bedste venner i dag har jeg fået fra den process. 🙂

Så jeg er sikker på at det vil gå godt! Pigerne i din klasse er sikkert mega flinke – du skal bare give dem en chance og lære dem at kende 😀
Og hvis det ikke går, er det heldigvis kun et år! Tro mig, 9. klasse går mega hurtigt!

Bedste held og lykke o/ <3

Mvh 18 årrig pige

  • Maja787, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat