Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min fremtid…

Hej

Jeg vil gerne være dyrlæge.

Som karakterer, skal man have A i dansk, A i matematik, B i engelsk og B i fysik og biologi.

Jeg kan godt klare dansk, fysik og biologi.

Måske engelsk, men ikke matematik.

Hvordan bliver jeg bedre til matematik?

Jeg håber i har nogle råd.

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Øvelse gør mester.
Hvis du øver dig i det så tror jeg sagtens at du kan få A i matematik.
Prøv måske at sætte tid af til det ca hver 2 eller 3 dag hvor du øver dig i måske 0,5-2 timer.
Så skal du skam nok blive rigtig god til det.

  • Anonym, Dreng, 13 år

Hejsa pige der vil være dyrlæge!
Jeg har matematik på A-niveau i gymnasiet, og faktisk er det slet ikke så svært som man måske skulle tro! Hvis du følger med i din matematik-undervisning i folkeskolen, og spørger din lærer ind til det du ikke forstår, så skal det nok gå! Når man starter på en ungdomsuddannelse bygger man bare videre på 9. Klasses undervisning, og det er derfor ikke så svært hvis man har fulgt med i undervisningen.

Noget du lige skal være opmærksom på er at A-, B- og C-niveau, er niveauer og ikke karakterkrav. Niveauerne afhænger af hvor mange år du har faget. På gymnasiet er fag på A-niveau fag du har 3 år. B-niveau fag har du i 2 år, og C-fag har du i 1 år.
Karakterkrav handler om dit snit i dine afsluttede fag. Dine karakterer i dine afsluttede fag tæller for mere i dit gennemsnit, jo højere dit niveau er i faget. Alt dette for du nok at vide senere 🙂

Hvis du har svært ved at forstå matematik, og følge med, er det lidt sværere. For at blive bedre kan du måske lave lektier med nogle af dine venner, som kan forklare det svære til dig? Ellers er der ofte gratis lektiehjælp på dit lokale bibliotek. Ellers har du måske ældre søskende, kusiner/fætre eller dine forældre som kan hjælpe dig? Hvis du har prøvet alt dette, og det stadig er meget svært, kan du evt. Spørge din lærer, om du må få en lektiehjælper (hvis din skole tilbyder sådan nogle). Til allersidst kan din familie kontakte en mentor/lektiehjælper (men de koster penge, så det skal du nok snakke med dine forældre om).
Men som sagt, hvis du bare er ok til matematik og følger med, skal det nok gå!
You can do it!

Ps: Man kan faktisk godt tage de gymnasielle fag efter gymnasiet, så selv hvis du ikke tager det i gym, kan du løfte dit niveau i matematik senere (men så skal du også læse til dyrlæge senere) Held og lykke! 😉

  • Person der har klaret et år med mat på A, 16 år

hej med dig

i min klasse har vi det der hedder ekstramatematik. hvis du ved at der er flere fra din klasse som ikke er helt skarpe til matematik, så snak med dem, om at starte noget ekstramatematik. bare 1 gang om ugen.
jeg tror ikke at i kan nå det i år, men efter sommerferien, så synes jeg at du/i skulle pøve det.

håber det hjælper dig 🙂

  • Hej, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat