Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min bror døde her for nylig

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg kan godt forstå din bekymring, for jeg har også selv oplevet noget ligne, i dette tilfælde min epilepsi, hvor jeg pga. de mange anfald jeg ofte fik i min gamle skolen gjorde mig i mine klassekammeraters øjne mig lidt til “klassens patient”, hvor jeg personlig synes, at de tog alt for meget hensyn til hvordan jeg havde det i dagligdagen.

I forhold til dit dilemma, så synes jeg, i hvert fald efter min mening, ikke at det er nødvendigt, at du siger det til dine kommene nye klassekammerater. Altså selvfølgelig er det vigtigt, at du er villig til at åbne dig op overfor dem, hvis tabet af din bror fylder meget i hverdagen, men som du selv siger er du kommet over det.

Når det så er sagt er det dit eget valg om du vil udtale dig eller ej, men er tilfældet nu, at du har planer om at nævne det, eller hvis nogen af dine fremtidige klassekammerater spørg eller finder ud af det, kan du f.eks. svarer dem i noget af den her stil:

“Altså ja, min bror er jo død, men det er ikke noget i/du behøver at tage særlig meget hensyn til, for jeg er kommet mig over det”.

Håber i hvert fald du kunne bruge det til noget.
Mvh. 17 årig dreng

  • Mads Mikkelsen, Dreng, 17 år

Hvis du vil sige det til klassen så behøver du ikke være bange fortæl dem at det var lang tid siden og at du er ovre det. Stol på mig så vil de forstå 😀

  • Anonym, Dreng, 15 år

Hej pige på 13 år
Jeg forstår dig fuldt ud. Hvis jeg var dig ville jeg dog ikke fortælle der til at starte med. Jeg tror at når jeg havde fundet mig nogle nye tætte venner ville jeg fortælle det og bede dem om stadig at behandle mig helt normalt.
Håber du kunne bruge svaret, held og lykke.

  • En person, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat