Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Matematik med ældre elever

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej,
Jeg tror ikke, at du har nogen grund til at være nervøs.
Jeg kender selvfølgelig ikke til gymnasiet, som du skal modtage undervisning på, men de fleste gymnasieelever er langt mere modne end børn i folkeskolen, og vil derfor formentligt ikke behandle dig dårligt.

Om noget bliver de jealoux på dig, fordi at du er langt yngre end dem, og allerede er lige så god til matematik som dem. Den slags kan skægabe sociale gnidninger, hvis de ikke er modne nok til at håndtere det, men de fleste gymnasier tager mobning ekstremt seriøst. Meget mere end folkeskolen.

Gymnasiet fungere nemlig på en helt anden måde end folkeskolen, du skal hellere betragte det at være gymnasieelev som et arbejde, hvor man er ansat. Skolen har ikke pligt til at have dig ansat (undervise dig), hvis du ikke møder op, eller hvis du ikke arbejder (lærer noget), eller hvis du skaber problemer for ande ansatte (elever).

Derfor vil du kunne gå til en lærer, eller til administrationen, hvis der opstår problemer med, at nogle elever driller eller mobber dig. Men start med at gå til læreren.

Men som sagt, så tvivler jeg på, at det bliver nødvendigt.

Det er vigtigt at ens evner bliver udfordret i skolen. Så jeg vil stærkt opfordre dig til at tage muligheden.

  • Anonym, Dreng, 19 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat