Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Matematik med ældre elever

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg synes det virker som en rigtig god ide at gøre det. Hvis undervisningen på dit klassetrin ikke er udfordrende nok, lærer du jo ikke noget og muligheden for at få bedre/sværere undervisning virker som en virkelig god ide!
Jeg tror det kommer meget an på personerne om de vil bagtale dig, men tvivler på at de alle sammen vil gøre det. Altså tror mere at de vil være imponerede over dig, eller bare synes det er lidt anderledes at de får en yngre elev med i klassen, men ellers tror jeg ikke de vil tænke så meget over det.
Hvis det ikke fungerer gætter jeg også på at du kan stoppe igen? Altså jeg tror ikke at du er tvunget til at blive ved med at gå der, hvis du ikke kan lide det.
Håber at du kommer frem til en god løsning (:

  • Jordbær, Pige, 16 år

Hvis det er gymnasiet du skal ind på, så skal du ikke bekymrer dig. De fleste kommer der for at få en fremtid. De har alt for travlt til at drille dig. Det værste jeg tror det kan ske, er at de ignorere dig, eller også tager de mod dig med åbne arme, synes du vildt sej og cute, en de vil gøre alt for at hjælpe. Bare prøv at være åben og venlig. Så skal det nok gå. Prøv at fald ind med de større piger, tænker jeg vil være en god ide, så du har nogen at støtte dig til. For jeg er også nødt til at sige noget sandhed, og det håber jeg børnetelefonen vil accepter, da jeg kun prøver på at hjælpe.

Men søde, du er 14. Det jeg frygter absolut mest for dig. Er de drenge som ser dig som det man kalder frisk kød. Altså du ny der, og her er der nogen drenge (heldigvis ikke alle), som. Vil forsøge at få dig med i sengen. Skulle du blive inviteret til fester, så pas virkelig på. Gør det klart du er 14, støt sig til ældre elever. Opsøg din lærer på stedet, eller en anden lærer, hvis der sker noget, som ikke skal ske.

Jeg prøver ikke på at skræmme dig. Men at forberede dig. Risikoen for det her sker er lille, men den er der, for der er nogen drenge der er ligeglad med, at du kun er 14. De tænker kun på at score.

Så se om du kan blive venner ned de andre piger i klassen. Udover det er gymnasiet et dejligt sted, håber du bliver glad for det 😊❤️

  • A, Pige, 22 år

Hej,
Jeg tror ikke, at du har nogen grund til at være nervøs.
Jeg kender selvfølgelig ikke til gymnasiet, som du skal modtage undervisning på, men de fleste gymnasieelever er langt mere modne end børn i folkeskolen, og vil derfor formentligt ikke behandle dig dårligt.

Om noget bliver de jealoux på dig, fordi at du er langt yngre end dem, og allerede er lige så god til matematik som dem. Den slags kan skægabe sociale gnidninger, hvis de ikke er modne nok til at håndtere det, men de fleste gymnasier tager mobning ekstremt seriøst. Meget mere end folkeskolen.

Gymnasiet fungere nemlig på en helt anden måde end folkeskolen, du skal hellere betragte det at være gymnasieelev som et arbejde, hvor man er ansat. Skolen har ikke pligt til at have dig ansat (undervise dig), hvis du ikke møder op, eller hvis du ikke arbejder (lærer noget), eller hvis du skaber problemer for ande ansatte (elever).

Derfor vil du kunne gå til en lærer, eller til administrationen, hvis der opstår problemer med, at nogle elever driller eller mobber dig. Men start med at gå til læreren.

Men som sagt, så tvivler jeg på, at det bliver nødvendigt.

Det er vigtigt at ens evner bliver udfordret i skolen. Så jeg vil stærkt opfordre dig til at tage muligheden.

  • Anonym, Dreng, 19 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat