Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Matematik!!

Jeg er virkelig dårlig til matematik

Jeg vil vildt gerne blive god til det

Men jeg har INGEN motivation,

og jeg laver intet i mat-timerne

Hvad skal jeg gøre for at blive god og få motivationen?

Jeg går i 7.

Og er så bange for jeg vil få dårlige karakter i afgangseksamen.

Og ja jeg kan jo bare spørge læren om hjælp

men jeg synes bare det er pinligt

og vil ik have min lærer ved hvor dårlig jeg er,

og så magter jeg ikke at få det forklaret.

Min mor gider heller ik snak med mig om det.

HJÆLP

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Jeg havde det på samme måde hele folkeskolen, men pludselig i gymnasiet forstod jeg det, og jeg er faktisk rigemeligt god. Jeg kan ikke vide med sikkerhed om det samme vil ske for dig. Husk folkeskolen betyder intet, så længe du får det gennemsnit der tæller for den uddannelse du gerne vil på. Lige nu skal du bare prøve at forstå grund tingene så godt du kan, meget af det bliver repeteret i gym, hvis det er det du vil. Og i gym kan du vælge kun at have det i 2 år istedet for 3

  • Anonym, Dreng, 16 år

Hej. Husk at selvom det kan være pinligt at spørge en lærer om hjælp, så er det jo i grunden derfor at de er der – for at hjælpe elever. Og selvom du ikke har ret meget motivation, så anbefaler jeg bestemt, at du laver det i din fritid. Det hjalp mig virkelig meget. Fx. Matematikfessor. Bare at lave det et par gange om ugen kan faktisk gøre en stor forskel (det gjorde det for mig)
Så hvis du gerne vil blive bedre, så handler det egentlig bare om at komme i gang. For jo mere du øver dig jo bedre bliver man også.
Se også om du ikke kan forsøge at følge med i mat timerne, og forstår hvordan det fungere osv.
Måske hvis du laver det med en ven, bliver det sjovere 🙂
Håber du fik noget ud af dette.

  • Anonym, Pige, 13 år

Hej. Jeg havde det på samme måde indtil i 9 klasse. Jeg har altid elsket matematik, men har altid haft svært ved det. Jeg begyndte stille og roligt at bruge google til at hjælpe hvis vi lavede matematik på computeren. Det hjalp mig lidt, og motiverede mig også til at følge med i matematiktimerne. Jeg begyndte så at spørge læren om hjælp, og jeg ved det er svært, men så vent til læren er færdig med at gennemgå tingene. Når hele klassen er sat igang med opgaven, så ræk hånden op eller signaler til din lære at du har brug for hjælp. Eller gå ind på matematik fessor og lav de frie opgaver. Jeg tror på du nok skal ku finde ud af matematik til afgangsprøven i 9 klasse🥰

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat