Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kold stemning i gruppen!

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Det lyder som noget af en mundfuld for dig! Jeg kender godt det der med der nogen som HELE tiden skændes! Og det er mega ubehageligt! Det lyder som om at du rigtig gerne vil have det her til at stoppe. Hende din veninde “M” lyder som om at man godt kan snakke med hende om skænderierne. Men nu skulle deres forældre jo også snakke sammen så lad os se om det bliver bedere. Jeg tror aldrig rigtig at det kommer til at stoppe helt, men jeg håber at det bliver bedere på et tidspunkt!
Håber du kunne bruge lidt af min hjælp (-:

  • Pigen der prøver at hjælpe..., 11 år

Jeg kan godt forstå du synes det er irriterende, jeg har selv to veninder der skændes rigtig meget. Hvis jeg var dig ville jeg holde mig så passiv som overhovedet muligt. Men selvfølgelig stadig være hjælpsom og en god ven, hvis en af dem er ked af det osv. Held og lykke!
– R

  • R, 13 år

Vi har selv været ude for den samme situration, for i vores klasse er der tre piger der kommer op og skændes TIT. Lad os bare kalde dem K, J og I.
Så når vi går i vores små grupper, og vi lige går forbi dem så er de tit op og skændes. Så vi starter selv med at prøve at løse det: vi går hen til dem og spøger om hvad der er sket og prøver at finde en løsning på det. Hvis det ikke hjælper så går vi op til vores lære og siger at at k, j og i er kommet op og skændes , og så prøver han at hjælpe.
Men nogle få gange er han nød til splitte dem ad i en periode, hvor de skal være sammen med nogle andre. du kunne måske spørge din klasselære om hjælp:)
Vi håber du kan bruge vores råd til noget, k.h. Julemandens hjælpere

  • Julemandens hjælpere, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat