Brev

Føler mig forkert

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Kære pige på 16 år,

Tak fordi du skrev ind til BørneTelefonen med dine bekymringer omkring at starte på en ny skole, dine bekymringer omkring din seksuelle orientering og dit udseende.

Jeg kan forstå, at du er bekymret for ikke at passe ind på den nye skole, men husk på, at det er en mulighed for at møde nye mennesker og skabe nye venskaber. Det er vigtigt at være åben og venlig overfor dine nye klassekammerater og finde fælles interesser. Prøv også at være aktiv i skolen og deltage i skolens aktiviteter og arrangementer.

Når det kommer til din seksuelle orientering, er det helt normalt at udforske, hvad man føler og ønsker. Det er også okay at være bisexuel eller lesbisk og at være stolt af det. Du behøver ikke at skjule, hvem du er, men du behøver heller ikke at dele det med nogen, medmindre du er klar og føler dig tryg ved det.

Angående din bekymring om at blive mobbet på grund af din seksuelle orientering og din vægt, så husk på, at det ikke er din skyld, hvis nogen vælger at mobbe dig. Mobning er aldrig okay, og det er vigtigt at tale med en voksen, hvis du oplever det. Måske kan du også tale med en rådgiver på den nye skole, som kan hjælpe dig med at føle dig mere tryg og finde støtte i dit nye miljø.
Jeg har selv oplevet at blive mobbet, men jeg lærte at ignorere det og fandt ud af, at hvis mobberne ikke fik nogen reaktion, mistede de interessen i at fortsætte med at mobbe.

Husk på, at du er en fantastisk person, som har ret til at være dig selv og føle dig tryg. Det kan tage tid at opbygge venskaber, så det er vigtigt at være tålmodig og ikke give op, selvom det måske kan virke svært i starten. Prøv at være positiv og åben overfor nye muligheder for venskaber.

De bedste hilsner,
Den Venlige Sjæl

  • Den Venlige Sjæl, Dreng, 16 år

Vores råd er, at du bare skal gå ud og eksperimenterer, så du undersøger, om du er til piger eller drenge. Men pas på dig selv, så du ikke overskrider dine grænser.
Stå ved dig selv, når du starter på den nye skole.

  • 8.klasse, 15 år

Hej pige 16 år

Jeg er også i ca den samme alder og hold fast det er træls. Lige nu er jeg i en 10. klasse hvor der er mange umodne mennesker, og ja for mange går livet åbenbart ud på hvilke drenge, som er de lækreste og hvornår man skal drikke sig så stiv man kaster op. Det er en enormt svær alder, men hvis tingene ikke fungere helt nu, så bliver det nok rigtig godt med noget nyt og der vil ofte være nogle nye gode mennesker det sted du skal hen.
Jeg er selv homoseksuel og det er så svært når der kommer nogle dumme kommentar og min tankegang er ikke ligesom mange andre straights tankegang og det er en bariere man virkelig skal kunne håndtere, og det er så mega svært.

Det skal nok gå det hele <3 – du er ikke den eneste der synes det hele er træls.

Du er for sej- bedste hilsner den homoseksuelle

  • anonym, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat