Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har ik lig så mange penge

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Kære pige på 13.
kender det alt for godt. Mine forældre har også penge det er ikke det, men jeg skal også altid bruge mine gene penge, og så ender jeg altid med at sparre mega meget, da jeg ik har penge nok. Du kan jo prøve at snakke med din far om i kan finde et fritidsjob til dig? fx. passe hund, arbejde på skole biblioteket, Hjælpe naboen med at passe børn. Så tjener du i hvert fald lidt. Når du er ude at shoppe med dine veninder så prøv at tænk “har jeg alligevel brug for det” nogen gange bliver man draget af lyst, men i virkeligheden står man faktisk ikke og mangler tøj. Jeg ved godt at det så kan være træls at være den eneste der ikke køber noget. Men så kan du jo engang imellem måske bare købe en lille smule. På cafeer også videre kan du altid gå efter det billigste. Det gør jeg altid, og så siger jeg for det meste at det bare lige var det jeg havde lyst til.

jeg håber du kunne bruge mit svar
kh
.

  • Anonym, Pige, 13 år

Hejj søde

Forstår virkelig godt at det her er noget der fylder meget hos dig, specielt når du er omringet af venner der har lommerne fulde af penge.

Det kan nogen gange være rigtig nemt at komme til at sammenligne sit liv med andres, og dermed føle sig “dårligere” en dem. Måske frygter du også hvad de tænker om dig, når du nu ikke har den nyeste I Phone?

Synes du skal prøve at stille dig selv dette spørgsmål: Vil JEG gerne have den nyeste I Phone, og vil det gøre mig lykkeligere? Eller vil jeg bare gerne have at de andre ser at jeg har den nyeste I Phone?

Tro mig det er ikke let at mærke forskel, og det er noget jeg har kæmpet meget med.
I dag er jeg faktisk et sted hvor jeg som den eneste af mine venner har en gammel telefon. Ikke fordi jeg ikke har råd til en dyrere, men fordi jeg ikke har behovet. Jeg er ligeglad hvad de tænker, for vi er alle forskellige – og det er OK!

Hvis du stadig føler behovet for at have flere penge, mon så et fritidsjob kunne være muligt?

Knus

  • ..., Pige, 16 år

Hej ………
Det skal du ik være ked af altså jeg har hellere ikke så mange penge så nu er jeg begyndt at arbejde hos en frisør for at tjene lidt penge til fx at kunne shoppe med mine veninder håber du ku bruge mit svar

Kram

  • Anonymt, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat