Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kender ingen i den nye klasse

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejsa!

Jeg kan godt forstå, at det er en smule træls, du ikke kom sammen med drengene fra din GF-klasse. Men det er jo meningen med grundforløbet, at man får et indblik ind i gymnasiet og derefter er klar til en ny klasse efter grundforløbet.

Du startede i gymnasiet primo-august og højt sandsyligt kende nærmest ingen i din klasse, men skolen har jo naturlig gjort en indsats for at få jer til at kende hinanden, som jeg ved har virket, da du nu har venner fra din grundforløbsklasse;
Den samme indsats bliver brugt i den første uge og måske helt op til to uger, hvor du vil få din klasse at kende med sjove lege samt en “ud af huset dag”, hvor din klasse kommer ud og besøger museer, tivoli osv

Personligt er min gymnasium stadig i gang med grundforløbet indtil eksamener er slut i tidlig november, men vi har allesammen valgt studieretning på lectio og fået at vide om vi har fået vores første prioritet eller ej..

Jeg fik personligt desværre ikke opfyldt min første prioritet og fik derefter ændret det hos kontoret – hvor jeg nu ved, at det er en studieretning jeg ville kunne li’ gennem mine 3 år i gymnasiet.

Det er dog altid muligt at få talt med enten din studievejleder eller administrationen på kontoret om en skift af studieretning – dog ikke en specifik klasse, medmindre du ikke synes, du trives i den klasse.

Samfundsfag & engelsk er jo en virkelig populær studieretning, da den er ret simpel og virker fint nok for mange. Men har du valgt studieretningen bare for at være sammen med dine venner – eller fordi du godt kunne arbejde videre med studieretningen?

Jeg håber, jeg kunne hjælpe dig!

  • Anonym, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat