Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Karaktere i skolen, 3.g

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

hej du
selvom det er grænseoverskridende er mit bedste råd at fortælle dine forældre hvordan landet ligger. du skrev at det gik godt dengang de pressede dig, så hvis det er det der skal til, må du forklare dem det. som du selv siger har man et stort ansvar i gymnasiet, og derfor skal det simpelthen komme indefra også. du må priotere mere tid på dine lektier, og skære ned på gaming osv.
jeg håber du kan bruge det til noget!
mange hilsner

  • s, 16 år

Hej:)

Jeg er rigtig ked af du følger dig deprimeret. Det er meget vigtigt at du får snakket med en voksen som du følger dig tryg ved, eller en veninde, omkring det. Det er nemlig vigtigt du får din hjælp.
Et godt tip til du kan komme i gang med at lave lektier, er at du laver 20 minutter i hvert fag, om dagen. Ikke mere ikke mindre. Du når det du når, og lærerene kan ikke blive sur på dig fordi du har gjort den største og mest overskuelige indsats du kan. Er der nogle dage, hvor du virkelig bare intet overskud til lektier har, er det også helt okay.

Du nævner selv, at dine forældre tror det går godt i skolen lige nu. Syntes helt klart, du burde tage en snak med dem om hvordan det faktisk går. Det er helt normalt at det er mere svært i gymnasie der kommer nemlig flere lektier for, og det bliver svære end i folkeskolen. Det ansvar der bliver lagt på ens skulder når man kommer i gymnasie, kan også for nogen være stressende, og det vigtigt du ved du ikke er alene om det.
Der skal selvfølgelig også være plads til og hygge sig, hvor man kan se yt eller lave alt muligt andet, det er også vigtigt du tager tid til det. Du skal jo også passe på dig selv.

Ved ikke hvor meget søvn du får om natten, men det er helt klart også vigtigt du får en god nattesøvn da det kan være med til og påvirke dit humør, energi og sådan resten af dagen.

Håber det hjalp lidt:)
Held og lykke!

  • Anonym 100%, Pige, 14 år

Hej
Det lyder som en rigtig ubehagelig situation du står i der, men heldigvis er der nogle ting du kan gøre for at få det bedre.
Mit bedste råd vil nok være at du får snakket med en rigtig god ven eller en anden som du stoler på om hvordan du har det, da man kan have en tendens til at bare holde alt inde og så flygte fra presset ved at game mere og se yt.

Husk at karakterer på ingen måde siger noget om hvordan du er som person, eller hvor god du er fagligt men blot et tal på et papir.
Som de andre har sagt synes jeg også at det er en god ide at tale med dine forældre om det selvom det kan virke hårdt, når nu de tror det går godt.

Jeg håber at du finder ud af det, og kan bruge mit råd til noget.

  • E, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat