Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Karakter fylder!

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Som en der selv er “typen” der får 12-tal i flere fag, kan jeg give dig et råd.
Forklar’ dine forælder, at du ikke er fantastisk til alt og det må de acceptere. Jeg er selv dårlig til idræt, derfor blev jeg nød til at tage den snak med mine. Vær’ helt sikker på at de lytter, og slå det fast. De skal forstå at så længe du gør dit bedste kan du ikke gøre mere. At de klager over det gør det kun værre. Fortæl dem at når de sammenligner dig med din storebror, bliver du endnu mere stresset og kan resultere i endnu værre karakterer.

  • TYPEN, Dreng, 16 år

Hej!
Jeg kan godt se hvorfor du føler dig så skuffet. Jeg har det på den samme måde, og jeg ved godt hvor irriterende det er at få lave karakter. Men du skal prøve at lade være med at sammenligne dig selv med din storebror, fordi det hjælper ikke rigtig med noget. Alle er forskellige, og selvom det er svært at se den på den måde nogle gange, skal man lige huske det en gang imellem. Ingen er perfekte, men hvis du gerne vil få højere karakter, så synes jeg du burde måske tage en snak med din lærer? Du kan måske også få ekstra materiale så du kan forbedre dig derhjemme? Der er mange muligheder, så plz ikke føle dig fortabt.

Håber det kommer til at gå bedre for dig i fremtiden <3

  • Anonym, Pige, 14 år

jeg er kun 12 men jeg går i 7. jeg får karakter nu jeg ved det er svært men folkeskole karaktere gør ikke så meget

  • Anonym, Dreng, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat