Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg kan ikke koncentrere mig og giver let op

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

hejsa:)
jeg har også haft det meget svært i skolen og det er begyndt at blive bedre, her har jeg nogle ting du kan gøre for at både blive bedre og koncentrere dig.
1. skriv noter: når du skriver noter har du ogsådet nemmere ved at lave fx. matematik, uden at skulle have hjælp hele tiden.
2. bed din lærer om en seddel hvor der står hvad i har fået for, eller få din mor til at snakke med læreren om det.
3. få lektie hjælp, du kan spørge din veninde eller mor om hjælp til lektierne, på min gamle skole havde vi timer som hed “lektiehjælp”.
4. når du læser, sæt en sang på og skru så langt ned for sangen som du kan men du skal stadig kunne høre det.

  • blond_pigen, 14 år

Hejsa, pige på 13.
Jeg har selv haft en periode som denne, hvor jeg virkelig bare var tæt på, at ramme bunden. Så jeg forstår godt, hvor svær en situation du er havnet i.
Da jeg stod i denne situation, så gjorde jeg mange forskellige ting, som egentlig hjalp mig, pænt meget. Så jeg håber, at du også kan;
1. Sig det til dine forældre. Ja, det kan være super græseoverskridende, men bryd tavsheden, og gør dig selv en tjeneste.
2. Fortæl din lære det. Det handler jo primært om skolen, og timerne. Så det er klart også din læres rolle, at hjælpe dig. Jeg kan ikke love dig, hvilken slags hjælp, hun kan tilbyde – men jeg mener, at det er et forsøg værd 😉
3. Gå til noget i din fritid, der hedder ‘lektiehjælp’ – det gør jeg selv. Det er nogle personer, der kan tilbyde dig lektiehjælp (sjovt nok). Og det er privat. Men let me be honest, det koster pænt mange penge. Men igen, alt er et forsøg værd.
4. Det er at høre noget musik, når alt bliver for meget. Det lyder kinda weird, ikk’? Men det kan altid hjælpe en, tro mig.

Jeg håber ellers, at du kunne bruge en af mine råd, og du ønskes held og lykke i fremtiden 🙂

  • Anonymous, 13 år

Hejsa.
Jeg har selv haft det som dig og tænkt på alt muligt andet end det jeg skulle lave i skolen. Det der virkede for mig er at jeg hele tiden siger til mig selv at jeg godt kan. Jeg prøver hele tiden at motivere mig selv. Jeg prøver hele tiden at gøre det kedelige arbejde lidt mere spændende og gøre meget ud af det.
Jeg mister dog stadig fokus og det sker og især hvis man er træt i de sidste timer. En god ide kan også være at man spørge sin lære om man ikke godt lige må gå ud og trække noget frisk luft eller drikke noget vand så kan det godt være nemmere at koncentrere sig.

  • Blondepigen, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat