Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg hader skole

Hej Børnetelefonen
Mit problem er at jeg HADER skole, og det har jeg stort set altid gjort.

Jeg kan godt lide at være sammen med mine venner og alt det. Men jeg vil helst blive hjemme.

Lige nu har vi dansk og vi skal analysere en tekst, det er røv kedelig.

Jeg har ikek svært ved skolen overhovedet, jeg for 7 eller 10 hvis jeg ikke prøver og hvis jeg bare gør lidt ud af det for jeg 10 eller 12. Men skole er bare røv kedeligt. Mit yndlisg fag er frikvarter og idræt.

Jeg gør på en privatskole som er meget faglig, men jeg hader faglig hed. Efter 9. skal jeg på efterskole, men efter det ved jeg ikke hvad jeg skal.

Jeg vil gerne på STX for ikke at lukke muligheder, men der er jo meget faglighed, så jeg tænke heg måske skulle prøve EUD eller EUX.

soja hvad synes du/i?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

EUX er et godt bud da det ikke lukker for nogle muligheder, da det er en gym eksamen. STX er meget boglige fag ligesom skolen så det vil jeg nok ikke anbefale

  • Anonym, Pige, 15 år

Jeg har det på helt samme måde som dig, dog sidder jeg nu i 3.G på STX og røv keder mig i Samf istedet.
STX er helt sikkert en mulighed selvom du synes skolen er kedelig, og så er det blot op til dig selv hvor stor en indsats du vil ligge i det.
Jeg ville nok anbefale EUX eller HF (Hurtigt færdig) da det er kortere og nemmere, og jeg fortryder sgu også at jeg ikke valgte det back in the day.

  • JUDAS, Dreng, 18 år

så vi 2. jeg går selv på en privatskole, med meget store krav, og meget boglighed, så jeg kan virkelig godt forstå du har det sådan. skolen bliver bare sværere, og sværere, og man bliver bare selv trættere og trættere af skolen. men på den positive side lyder det som du er ret god i skolen, og ikke føler det som det sværeste. mit råd er at hvis skolen bliver for meget så må man gerne holde et par fridage (uden det bliver for meget), så man lige kan nå at gøre det som man faktisk selv vil.

kan høre du skal på efterskole, fedt! på et efterskole år har jeg ihvertfald hørt fra mange at man udvikler sig virkelig meget, så hvem ved, om du vil noget helt tredje når du har gået på efterskole? min pointe er at du har massere tid til at tænke over hvad du gerne vil, så jeg synes slet ikke du skal bekymre dig om det.

xx

  • xx, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat