Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ingen venner

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Kære pige på 16 år
Tro mig, jeg kender godt til følelsen! Måske kunne det være en ide at se om der også er andre der har det på samme måde på gymnasiet? Så kunne du være sammen med dem. Eller du kunne måske få en penneven? Håber du kunne bruge mine råd til noget. 🙂

  • Anonymous, 14 år

Ej hvor er det bare synd for dig.
Bliver så trust af at læse dit brev og ved slet ikke hvad jeg skal sige. Jeg tror måske det er en hindring for dig at du føler dig påtrængende, så måske du bare skulle prøve at være afslappet og tale med de andre piger, finde deres intereser og se om der er nogen det kan lide det samme som dig. Ellers har du måske en parallelklasse hvor der er nogle venlige piger du kan tale med?

  • Anonymous, 12 år

jeg syntes simpelt hen at du bare skal prøve til. jeg er selv en dreng på 16 og jeg havde sociale problemer i lang tid som jeg aldrig gjorde andet ved end at dulme med stoffer og alkohol og det blev bare til social angst og gjorde det meget være så ud med dig og prøv at få nogle venner ellers går det måske galt

  • pose, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat