Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ingen venner på gym

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg havde lidt samme problem da jeg startede i gymnasiet for 2 år siden, men den bedste måde at få skabt nye venskaber er nok ved at springe ud i det og tage initiativ. Har du selv forsøgt at tale med dem? Selvom det kan være grænseoverskridende, så er det bedre end bare at vente på at problemerne løser sig.
Og hvis alt går galt, så er det jo bare grundforløbsklassen, selvom det da er ærgerligt.

  • Anonym, 18 år

Hej gym pige,
Jeg kan godt forstå, at du er frustreret. Jeg havde det også svært i min grundforløbsklasse, fordi der ikke var særligt mange, der passede så godt til mig. Det kan være, at du kan bruge noget skolearbejde som en undskyldning til at få snakket med nogle piger, som du ikke nødvendigvis taler med ellers, fx ved at spørge om de vil være sammen om en bestemt opgave, og så spørge ind til dem mellem opgaverne.
Som regel kan folk godt lide mennesker, der 1: spørger ind til dem og 2: giver komplimenter. Så det er et lidt nemmere sted at starte en samtale, baseret på noget visuelt – fx kan du komplimentere en personlig halskæde, eller spørge ind til en sportstrøje de har på. Det er meget småt, men det er en form for start, og det kan gøre det hele lidt nemmere indtil grundforløbet er ovre, og du kan møde nogle mennesker, som passer bedre til dig.

Held og lykke med det!

  • L B), Pige, 19 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat