Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ingen venner i skolen

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej med dig!

Det er rigtigt ubehageligt at føle, at man bliver holdt udenfor sin vennegruppe eller have en følelse af, at ens tætteste ikke vil en på samme måde mere. Jeg synes det er relevant for dig at huske på, at du fortjener at få en snak og en forklaring på, hvorfor de har valgt at udelukke dig fra gruppen. Når du snakker med dem, er det vigtigt at i er åbne overfor hinanden og lytter til, hvad i hver især siger. Når du har snakket med dem, og i enten finder ud af, at i kan sammen eller ej, så kan du måske prøve at søge andre venner i parallelklasserne og eventuelt snakke med de voksne du stoler på <3

Jeg håber, at du kan bruge svaret <3

  • Anonym, Pige, 19 år

Hej med dig.

Jeg forstår godt, at du er ked af det, alle har brug for en ven, jeg kan i den grad relaterer.

Du siger at dine venner gerne vil være sammen med hinanden uden dig.. Det lyder da rigtigt ubehaget, måske kunne det være en idé at fortælle dem hvor ked af det du faktisk bliver, og hvor meget du faktisk har brug for at være med i gruppen. Det kan være de så vil forstå det.

Du kan eventuelt også prøve at snakke lidt med nogen andre, nogen gange passer man med andre man ikke lige havde regnet med, du kan give det et forsøg hvis du synes, man ved jo aldrig.

Men udover det så er mit råd til dig at prøve at tænke positivt, og jeg ved godt at det kan være MEGA svært! Men hvis man tænker lidt positivt så bliver de andre ting automatisk lidt nemere<3

Kh pigen der prøver at hjælpe<3

  • Anonym, Pige, 17 år

Åhhh det er jeg så ked af at høre.
Jeg bare et på PRÆCIS samme måde, jeg har ikke rigtig nogle bedste veninder, og så er der den her gruppe som er sammen hele tiden. Og næsten alle fra klassen lavede en aftale hvor de var sammen, men jeg var ikke med, og det gjorde mig rigtig ked af det.
Det der har hjulpet mig er at prøve at være sammen med dem nogle gange. Og hvis du ikke kan det så prøv at “rydde op i dit liv” hvis det giver nogen mening. Det jeg prøver at sige er at gær det der gær dig glad derhjemme. Foreksempel se din yndlings YouTube eller spil Roblox hvis det gør dig glad, du kan også finde nogle venner inde på spil som har de samme interesser som dig, foreksempel elsker jeg k-pop men ingen i min klasse forstår det, og så når jeg spiller et spil inden på Roblox som handler om kpop så bliver jeg glad fordi der er folk som forstår mig og elsker det samme som jeg gør.
Og husk at elsk dig selv!
Vær glad og tænk på den positive side!
Håber du for det bedre!
Tak fordi du læste med!
Mange hilsner fra mig 😀

  • Mig, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat