Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Indadvendt

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej du kunne måske sige det til dine forældre Og sig har fu ikke har det godt der

  • Bella, Pige, 14 år

Jeg kan godt være din ven ;D

  • Angel, Pige, 16 år

Hej
Jeg kender det selv godt. Det med at man begynder et nyt sted, hvor nogle allerede kender hinanden hjemmefra, hvorimod man selv kender ingen. Sådan er det også på efterskolen jeg startede på i år.
Mit bedste bud ville være at forsøge at starte enkelte små samtaler, fx med dem ved siden af dit skab, dine klassekammerater/sidemakre, spørg om vej hen til et sted, læg mærke til hvem ellers er i klassen og spørg om i engang skal følges hvis du ser dem på gangen eller noget helt andet. Det starter i det små jo. “små bække udgør større å” – er det ikle sådan udtrykket også lyder? :))

Snak om en fest, en lære og hvad han/hun synes om dem eller du kan også spørge indtil begivenheden fx er der jo snart Thanks Giving som virkelig kunne være en godt samtale emne. Det udnytter jeg i hvert fald – altås begivenheder.

I sidste ende, så tal med dine forældre om det, eller nogle af dine tætte venner dernede. Jeg tænker, at de gerne ville hjælpe dig.

Ellers vil jeg da gerne joine din vennegruppe via snap 😉

  • Cecilie, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat