Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvordan starter man samtale?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hvis du gerne vil prøve at komme i kontakt med ham, kan du måske bare starte med at gå hen og spørge om du må sidde her(ved siden af ham).
Når det falder dig ind kan du bare stille og roligt begynde at spørge ham ind til hvad han laver i sin fritid, om hans liv osv. Og så tror jeg bare at der kommer en rolig samtale ud af det:)
Husk ikke at presse dig alt for meget på. Det kan jo være at han er en genert type som du er, og måske godt kan lide at sidde for sig selv?

  • Anonym, Pige, 14 år

Jeg synes personligt selv, at du skal spørge om noget. Du kan spørge om hvad han laver i sin fritid, uden at presse for meget på, for ellers kan det godt være han bare bliver mere irriteret – eller bare gerne vil være mere alene og holde sig væk fra fællesskabet. Du kan også tage stilling til om han har det fint, eller om han faktisk har et problem (det kan være en sygdom, eller diagnose eller noget andre) som gør at han ikke har det så godt i sit eget skin.
En samtale med ham kunne fx starte ved at i sad i frikvateret, spisning osv og så du gik hen og spurgte om han synes det var en fed time de lige havde, eller hvad han synes om det i lavede i timen eller hvad han mente om fodbold osv. Spørg hvad han laver i sin fritid

  • Spørgløs, Dreng, 16 år

Stalk ham lidt;) fx. på insta! Find ud af hvad han går op i. (Uden at afsløre at du har stalket ham) kan du starte en samtale og føle dig sikker på emnet.

  • O, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat