Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvordan spørger jeg?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej
Jeg kan godt sætte mig ind i dit problem da jeg selv lider af angst og du er overhoved ikke irriterende:-)

Jeg ville vente lidt eftersom i alle sammen er nye(tror jeg) og se om de stadig undlader af invitere dig og måske prøve at snakke med de andre piger(eller drenge) hvis de stadig ikke “gider” dig ville jeg prøve at presse mig en smule på.

Jeg håber at du kunne bruge svaret, men det er okay hvis du ikke kunne:-)
Håber virkelig at du får det bedre.
Kh en anden pige der også lider af angst.

  • Anonym, Pige, 13 år

Hej

Jeg kan godt forstå at deres tætte forhold gør dig usikker. Jeg har også selv stået i lignende situation.
Jeg vil foreslå at du selv foreslår en aktivitet eller at I skal være sammen hjemme hos dig. Det kan godt være utroligt nervepirrende og angstprovokerende, men nogle gange kræver sådan nogle situationer at man selv springer ind.

Det er rigtig svært at være “den nye”, men det er også vigtigt at du tager dig den plads du har brug for. Jeg kan godt forstå at du ikke har lyst til at være imellem de to, men en dag i skolen, så prøv at se om de vil være sammen med dig efter skole. Hvis I snakker så godt sammen, mon ikke også de har lyst til at være sammen med dig og finde ud af hvem du er som menneske?

  • Ulrikke, Pige, 19 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat