Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvem skal jeg vælge

Hej

lad os bare kalde mig ks

Jeg har et stort dillema

jeg er kommet med i den populære gruppe i skolen

men min bedste vindene er ret ensom nu

og jeg ved ikke hvem jeg skal være sammen med

fordi hvis min bedste vindende er syg er jeg ensom i skolen

og hvis jeg vælger den populære gruppe er jeg aldrig ensom.

Hjelp

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Da jeg startede på min nye skole ville jeg SÅ gerne være med de populære, det gik også godt- den første uge, så blev det sommerferie. Da jeg kom tilbage havde de glemt mig, jeg vil ikke sige de ikke ville være sammen med mig, men min popularitet var ovre fordi jeg ikke var ny længere.

Nu var jeg venneløs, der var en pige (skal vi kalde hende JJ) som havde spurgt mig, men jeg afviste desværre, jeg gik i to år uden at sætte pris på dem der ville være sammen med mig, og jeg prøvede hele tiden at komme ind i den “ populære gruppe” og somme tider følte jeg mig helt afvist af alle selvom det også var min egen skyld.

Så i tredje klasse, begyndte jeg af mig selv at sætte pris på dem der ville være sammen med mig, mig og JJ blev bedste venner, og vi dannede vores egen gruppe.

Nu til din historie, tænk lidt over hvorfor dig og din veninde er venner, mine veninder er spændende fordi de ikke har haft det nemt selv, og derfor er det meget nemmere at stole på dem end de populære piger, nogle gange er de måske lidt kedelige?
Hvis du ikke vil forlade de populære så træk din veninde med ind i gruppen, måske kan der udvikles nye venskaber?

Hilsen mig

  • Anonym, Pige, 13 år

Hej du.

Nu kan jeg se at du er 11 år, så jeg tror jeg er den rette til at fortælle hvad jeg gjorde i folkeskolen for at blive ‘populær’ eller hvad man nu siger.

Det jeg gjorde var at være venner med alle. Måske tænker du at det er for bøvlet eller at du ikke har lyst, men tro mig, det reder kun din røv den dag du skal have ny klasse i 7.

Prøv at snakke lidt med alle og ISÆR drengene, det er rigtig god træning til når du kommer i de store klasser.

Der vil selvfølgelig altid være nogen man snakker mere med end andre, men det skal der da også være plads til.

Min pointe er at du nok burde blive venner med den der gruppe, men ikke KUN snakke med dem. Du kan sagtens være bedste venner med din veninde og være sammen med de populære. Igen… prøv at snakke godt med alle.

  • Anonym, Pige, 16 år

hej jeg synes at du skal vælge den du best kan lig og vælge med hjertet

  • isabella, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat