Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad skal vi gøre

Hej vi er to piger.

Mange i vores klasse kalder hinanden for bøsse eller andet

og vi er ved at være godt træt af det

fordi at ordet ikke skal bruges som et skældsord

hvad skal vi gøre?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hejjj
Det gjorde folk også rigtig meget i min klasse og virkede faktisk rigtig homofobiske. Nogle gange når folk brugte det som et skældsord sagde jeg bare at min nabo var bøsse og det ik var i orden. Nogle gange var de bare tavse og andre svarede de bare igen.
Men det holdte op jo ældre vi blev og nu er der faktisk en der er sprunget ud som bøsse.

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej piger

Jeg er desværre nød til at sige, man nok ikke kan gøre noget. For 3 år siden sagde jeg og de fleste drenge det selv og nogen sagde vi skulle stoppe med at sige det og det virkede ikke. Jeg ved dog ikke hvordan det er på jeres skole. Du kan prøve at sige “der er ikke noget galt ved at være bøsse” eller sige det til en lære. men kan ikke love det virker

Held og Lykke -Dreng 15

  • Dreng, Dreng, 15 år

Hej piger

Jeg står i præcis det samme problem. Drengene bruger bøsse som en skældsord og det er det virkelig ikke. Der er intet galt i at være bøsse og det kan jeg også fornemme på jer at i er enige i.

Jeg vil råde jer til at snakke med jeres lærer om det. Han/hun kan måske stoppe drengene i konstant at råbe og skrige bøsse fra højre og venstre.

Mange siger også at man skal tage en snak med drengene om det men det er bare ikke sikkert at 13 årige drenge vil forstå. Det er nok bedste at gå til en vokse.

Håber det kunne hjælpe❤️

  • Pige 15 år, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat