Brev

Hvad fanden skal jeg efter folkeskolen?!

Hejsa.

Jeg er bare i et kæmpe dilemma,

jeg aner ikke hvad jeg vil efter 9 klasse..

Jeg lider af social angst

så jeg er også skide bange for livet efter folkeskolen,

og at skulle ud og møde nye mennesker.

Mit snit er også lort

haha for 02 og 4 i alle mine fag.

Og er virkelig ikke boglig..

Hjælp!

Pige, 16 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige:)
Jeg står selv og skal ud af 9. Klasse i år. Jeg vil HELT klart anbefale at du tager en 10. Klasse. Det skal jeg også. Det kan både være efterskole eller som ‘normal’ skole.
Ved at tage en 10. Klasse får du et ekstra år, hvor du kan tænke dig om. Derudover lærer man sig selv meget bedre at kende.
Du skriver, at du ikke er særlig boglig, derfor kan det også virke totalt nederen at skulle bruge et ekstra unødvendigt år. Men i en 10. Klasse, har man så vidt jeg ved, færre timer en 9, i og med at du har taget afgangseksamenen.
Og hvis du så tager på efterskole, vælger du højst sandsynligt en linje, hvilket også kan være med til at gøre det en smule sjovere at gå i skole.
Hilsen Mig

  • Olga, Pige, 15 år

hej jeg er en pige på 14 år)

jeg har haft det samme problem selvom at der er mange år til men jeg fandt ud af at jeg gerne ville på efterskole

  • Anonym, Pige, 14 år

Hej pige!(:

Jeg kender mange som enten er eller har været i samme situation som dig og det som de gjorde var at de tog en 10. klasse.

At tage en 10. klasse er ikke kun godt fordi man får en masse venner men det er også godt fordi man kan “Starte forfra” altså at du kan starte fra der hvor du er nu og komme op til nogle bedre karaktere(:

Jeg håber du finder en god løsning!

Mvh. Dreng

  • Anonym, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat