Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hører gammeldags musik

Hej

Nogle af mine venner driller mig med at jeg hører Shu•bi•dua

(som var moderne musik i 1970’erne)

og de siger at det er virkeligt underlig ,

og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre ved det.

Dreng, 13 år
Svar fra andre

Børn

Det sgu da godt musik – going to be strong 💕

  • Girl, Pige, 14 år

Heyy
Nederen at dine venner driller dig, men du skal altså ikke lytte til andet musik på grund af det. Shu-bi-dua er fedt, og du skal bare høre det dig gør dig glad. Så kan det være lige meget hvad de syntes, men hvid det virkelig genere dig, kunne du måske bare fortælle dem at du syntes det er træls eller dårlig stil. For det er det altså.

  • Pigeee, Pige, 13 år

Hejsa

Hvis du kan lide det og det gør dig glad så bliv da bare ved med at lytte til det du har lyst til. De hører også deres egen musik og de har ikke lov til at drille dig med din musiksmag. Jeg hører også selv gammel musik og hvis nogen siger at det er mærkeligt hvad ændrer det? Okay? Skal jeg så stoppe med at lytte eller hvad? Nej! Jeg bliver sku bare ved!

Det er jo dit liv og du må gøre LIGE hvad du vil!

Så sig til dine små venner, at de skal holde op og lade hver med at være så barnlige, for det de går og siger er seriøst noget pjat, som du ikke skal finde dig i.

Det er så fedt at du hører gammel musik for der er virkelig nogle bangers!

Hilsen en pige på 15

  • :), Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat