Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp til generthed

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige.
Jeg var selv meget genert.
Jeg ved også hvordan det er at være “den generte”.

Mit råd er:
Prøv at føre selvsamtaler(ved godt at det er cringe)
men det hjalp mig med at blive mere åben og snakke mere med folk.

Men enlig skal du ikke være ked af at være den stille.
Fordi mange drenge synes det er interesant når de ikke siger meget om dem selv.

Jeg håber du får nogle gode år på gymnasiet!

  • ❤️️❤️️❤️️, Pige, 15 år

Hej

Som du skrev, gymnasiet er et rigtigt godt sted at starte på en frisk – det er også min plan. Jeg beskrives vel også ret meget selv som “den stille pige”.

Hvis du selv tager initiativ til ting, starter samtaler, prøver at få venner i starten (det tænker jeg er lettest). Bare prøv at undgå at føle at du ikke er velkommen. Jeg tror alle får den følelse engang imellem, men den er ikke rigtig.

Det bliver nok ret akavet, især i starten, men det skal nok gå godt 😀

Håber det hjalp

  • Anonym, Pige, 15 år

Hello
Jeg forstår dig så godt, og hvor er det virkelig rart at høre at jeg ikke står alene med min generethed.
Jeg har også altid været den generte, og har aldrig rigtigt haft mod på at snakke med dem fra min “nye” klasse selvom jeg har gået der i 4 år nu. Jeg har lige fået konstateret angst og skal nu starte på en spicelskole, så skal ogs ud at møde nye mennesker hvilket er en god måde for at åbne sig op som du selv siger.
Ved ikke om jeg er den rette at spøger, nu hvor jeg selv kæmper så meget med generthed. Men det der har hjulpet mig rigtigt meget er at have en samtale igang selv, som en anden også så fint skriver. Det kan virke SÅ underligt virkelig, men det giver lidt en form for tryghed.
Jeg håber at du finder ud af det, held og Lykke i fremtiden❤️

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat