Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 16 år

Det kommer virkelig an på personen og sitationen. Det kan være som de andre siger at din mistanke er sand og personen har brug for hjælp. Derimod kan det også være at personen bliver vred hvis du opsøger dem og fortæller dig at du skal blande dig udenom. Det er derfor vigtigt at se på jeres forhold. Du skriver at du ikke kender personen særlig godt. Du bør overveje om personen stoler nok på dig til at dele det med dig.

Jeg ved godt at du kun vil blande dig for at hjælpe. Jeg har det på samme måde. Jeg kommer til at møve mig ind over folks grænser og så ender det altså med at de lukker en ude. Det kan være svært at hjælpe uden at kende til detaljerne, det ved jeg. Men nogle gange er man nødt til at respektere andres privatliv og dere grænser og, for at sige det rent ud, bare blande sig uden om.

Håber at du kunne bruge mit svar. Hilsen en dreng på 16 år.

  • En dreng på 16 år, Dreng, 16 år

Hej pige på 16 år.
Det er godt, at du er opmærksomhed på det mulige problem og bekymrer dig om personen fra din klasse. Det er altid rart, at vide, at nogle tænker på og bekymrer sig om en.
Det er ikke sikkert, at vedkommende har en spiseforstyrrelse, og hvis personen har det, er det ikke ensbetydende med, at han/hun vil tale om det.
I første omgang vil jeg skrive, at du kan fortælle din lærer om din mistanke, så læreren kan gå videre med det. Du kan sende en besked, hvis du er meget nervøs for at sige det ansigt til ansigt.
Men, hvis du hellere selv vil gå til den mistænkte, så find et tidspunkt, hvor I er alene og start samtalen stille, roligt, langsomt og venskabeligt. I disse situationer er det ofte en god taktik at tage udgangspunkt i sig selv eller en (anonym) anden som personen ikke kender.
Spiseforstyrrelser er noget, der altid bør tages alvorligt. Og det skriver jeg af egen erfaring. Jeg synes, at du skal vise dit initiativ til at hjælpe personen, før det måske er for sent.
Hel og lykke til jer begge.

  • "20-årig", 20 år

Min gamle barndoms veninde fik konstateret spiseforstyrrelse for 3 år siden, så jeg ved nogenlunde hvad du mener. Jeg tror det bedste du kan gøre er at sige det til din lærer, fordi hvis du blander dig i det vil det gå helt galt tro mig.
Håber du kan bruge mit svar.

  • Anonymous, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

har du en spiseforstyrrelse?

En spiseforstyrrelse er alvorlig, og det kræver hjælp fra en voksen. Det er derfor vigtigt at du fortæller nogen om din spiseforstyrrelse. Det er kun din læge, der kan sige, om du har en spiseforstyrrelse eller ej.

En spiseforstyrrelse kan vise sig på mange måder. Det kan være, at du spiser meget, at du næsten ikke spiser, at du kaster op eller at du træner meget.

Nogle beskriver også en spiseforstyrrelse som deres bedste ven, fordi den kan føles tryg. Men de beskriver den samtidig som deres værste fjende, fordi den får dem til at blive syge. Det kan føles hårdt at kæmpe imod sin spiseforstyrrelse, men det er heldigvis muligt at få det bedre.

Her på siden kan du få gode råd mod spiseforstyrrelser, få hjælp til at vende de negative tanker og øve dig i at få et mere positivt selvbillede.

Spiseforstyrrelser Andre der hjælper

Det Mentale Motionscenter

Gode råd og øvelser til at styrke din mentale sundhed
Læs mere

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat