Brev

Har mange problemer med matematik.

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej med dig!
Alle har svært ved noget. Jeg selv har ligesom du kæmpet med matematik hele mit skoleliv. Alle lære i deres eget tempo, og det er helt fint. Lad dig ikke stresse af hvor langt de andre er nået, for det gør ingen forskel for dig. Så længe du bare laver stykkerne, er det ligegyldigt hvor mange du har nået at lave, for alle gør tingene i deres eget tempo. Prøv at tage fat i din matematiklærer og fortæl at du har svært ved matematik. Jeg har selv en aftale med min matematiklærer der lyder på, at jeg laver det jeg kan og så kan det ikke blive bedre. Led gennem stykkerne og tag dem du ved du kan finde ud af. Så længe man har gjort sit bedste kan man ikke gøre det bedre. Prøv også at tænke på næste gang du ser hvor langt de andre er nået, at de nok også bøvler med et fag. Det kan være de er gode til matematik, men til gengæld har svært ved dansk? Alle lære på forskellige måder og i forskelligt tempo. Bare tag en dyb indånding, slap af i skuldrene og begynd at regn. Ikke tænke på hvad de andre tænker, og heller ikke på om det er rigtigt eller ej. Du gør det så godt du kan-og så er det som det skal være!

Knus fra en der selv bøvler med matematik.

  • SignePigen, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat