Brev

Har mange problemer med matematik.

Hej alle jer derude

Jeg er en pige på 13 år som har det meget svært med matematik. VIRKELIG SVÆRT.

I skolen når vi skal lave matematik og jeg så sidder ved siden af de tre piger jeg er sammen med hver dag og jeg så kigger op kan jeg så se hvor langt de er nået og hvis de f.eks. er nået til opgave 12 mens jeg stadig er i opgave 7 bliver jeg MEGA stresset og føler ikke at jeg kan koncentrere mig overhovedet.
Min lærer ved godt at jeg ikke har det nemt med matematik men ved ikke om han sådan tænker over det da han også han mange andre opgaver han skal løse osv.

Men hver gang jeg kommer til at se hvor lang de er nået eller kan høre at de tre sidder og hjælper hinanden og snakker ok deres opgave for jeg det faktisk virkelig virkelig dårligt.
Nogle gange kan jeg så også hære dem sige “det er jo alt for nemt det her” eller lignende og det gør ikke ligefrem tingende bedre da jeg ikke har det spor godt med matematik.
Det ender så med at jeg kan mærke at jeg er ved at græde ( ved godt at det nok er rimelig underligt ) så jeg går ud på badeværelset hvor jeg begynder at græde lidt fordi at jeg bliver enormt stresset og har det ikke særlig godt.

Selvom mine veninder godt ved det og de prøver at forklare mig hvad jeg skal gøre er det lidt som om at de syndes at jeg er mega underlig, da de alle 3 er virkelig gode til matematik men jeg sidder og stresser over det hele og det med at jeg stresser når jeg hører eller ser dem lave opgaverne ( længde fremme end mig ) gær at jeg ikke kan koncentrerere mig og jeg får det virkelig ikke særlig god og begynder så at græde ude på badeværelset.

Ved ikke hvad jeg skal gøre og det er sikket er lidt ligegyldigt problem. Håber virkelig at i kan hjælpe mig. Tusind tak.

Mvh pige på 13 som har mange problemer med matematik.

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Glemte at tilføje noget…

Hvis i ikke nuværende sidder med en test, kan du spørge din lærer om du kan koncentere dig om at forstå jeres opgaver frem for at få 20 opgaver smidt i hovedet som du alligevel ikke forstå. Altså kommuniker med din lærer og spørg om du kan blive grebet an på en anderledes måde – hvis det giver mening?

Hilsen Matematik nørden

  • Matematik nørden, Dreng, 18 år

Der er noget du har misforstået når det handler om matematik. Det gælder ikke om at komme langt og løse det hele hurtigt. Nej istedet gælder det om at sætte sig ned læse opgaven og prøve at løse den. Og det kan da godt være det tager 2 timer at løse første opgave, men hey du løste den, og står ikke og græder på et toilet. Sæt tingene i perspektiv, hvad ved du ? Står der noget i teksten som kan hjælpe ? Er der noget der er vigtigt så er det at have tålmodighed. Og hey en af grundene til at dine veninder måske er så hurtige er at de jo giver hinanden svarene og det lære man jo ikke noget af. Prøv dig frem så skal du nok blive en haj til matematik, det er jeg sikker på 😉

  • Anonym, Dreng, 14 år

Hej med dig!
Alle har svært ved noget. Jeg selv har ligesom du kæmpet med matematik hele mit skoleliv. Alle lære i deres eget tempo, og det er helt fint. Lad dig ikke stresse af hvor langt de andre er nået, for det gør ingen forskel for dig. Så længe du bare laver stykkerne, er det ligegyldigt hvor mange du har nået at lave, for alle gør tingene i deres eget tempo. Prøv at tage fat i din matematiklærer og fortæl at du har svært ved matematik. Jeg har selv en aftale med min matematiklærer der lyder på, at jeg laver det jeg kan og så kan det ikke blive bedre. Led gennem stykkerne og tag dem du ved du kan finde ud af. Så længe man har gjort sit bedste kan man ikke gøre det bedre. Prøv også at tænke på næste gang du ser hvor langt de andre er nået, at de nok også bøvler med et fag. Det kan være de er gode til matematik, men til gengæld har svært ved dansk? Alle lære på forskellige måder og i forskelligt tempo. Bare tag en dyb indånding, slap af i skuldrene og begynd at regn. Ikke tænke på hvad de andre tænker, og heller ikke på om det er rigtigt eller ej. Du gør det så godt du kan-og så er det som det skal være!

Knus fra en der selv bøvler med matematik.

  • SignePigen, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat