Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har mange problemer med matematik.

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Glemte at tilføje noget…

Hvis i ikke nuværende sidder med en test, kan du spørge din lærer om du kan koncentere dig om at forstå jeres opgaver frem for at få 20 opgaver smidt i hovedet som du alligevel ikke forstå. Altså kommuniker med din lærer og spørg om du kan blive grebet an på en anderledes måde – hvis det giver mening?

Hilsen Matematik nørden

  • Matematik nørden, Dreng, 18 år

Der er noget du har misforstået når det handler om matematik. Det gælder ikke om at komme langt og løse det hele hurtigt. Nej istedet gælder det om at sætte sig ned læse opgaven og prøve at løse den. Og det kan da godt være det tager 2 timer at løse første opgave, men hey du løste den, og står ikke og græder på et toilet. Sæt tingene i perspektiv, hvad ved du ? Står der noget i teksten som kan hjælpe ? Er der noget der er vigtigt så er det at have tålmodighed. Og hey en af grundene til at dine veninder måske er så hurtige er at de jo giver hinanden svarene og det lære man jo ikke noget af. Prøv dig frem så skal du nok blive en haj til matematik, det er jeg sikker på 😉

  • Anonym, Dreng, 14 år

Hej med dig!
Alle har svært ved noget. Jeg selv har ligesom du kæmpet med matematik hele mit skoleliv. Alle lære i deres eget tempo, og det er helt fint. Lad dig ikke stresse af hvor langt de andre er nået, for det gør ingen forskel for dig. Så længe du bare laver stykkerne, er det ligegyldigt hvor mange du har nået at lave, for alle gør tingene i deres eget tempo. Prøv at tage fat i din matematiklærer og fortæl at du har svært ved matematik. Jeg har selv en aftale med min matematiklærer der lyder på, at jeg laver det jeg kan og så kan det ikke blive bedre. Led gennem stykkerne og tag dem du ved du kan finde ud af. Så længe man har gjort sit bedste kan man ikke gøre det bedre. Prøv også at tænke på næste gang du ser hvor langt de andre er nået, at de nok også bøvler med et fag. Det kan være de er gode til matematik, men til gengæld har svært ved dansk? Alle lære på forskellige måder og i forskelligt tempo. Bare tag en dyb indånding, slap af i skuldrene og begynd at regn. Ikke tænke på hvad de andre tænker, og heller ikke på om det er rigtigt eller ej. Du gør det så godt du kan-og så er det som det skal være!

Knus fra en der selv bøvler med matematik.

  • SignePigen, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat