Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har allerede stress med eksamenerne

Hej jeg går i 8.klasse,

og jeg er allerede vildt stresset over de eksamer jeg skal op i 9.klasse,

bange før jeg går i panik midt i eksamen eller bare får en mega dårlig karakter.

Eksamenerne skræmmer mig bare vildt meget!

Nogle råd til at ikke at stresse så meget

da jeg først skal til eksamenerne om et år?

tak på forhånd.

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Kære dig!

Du skal SLET ikke være nervøs eller bange.. Det faktisk ret basic og 9 klsses eksamener er SLET ikke verdens undergang… TRO MIG! Jeg går i 9 klasse lige nu.. Skal op i dansk og engelsk snart. Det pære let, hvis du altså bare øver dig og gør dig klar på alt! Alt som spørgsmål og materiale.

Du har intet at bekymre dig om… Husk nu både censor OG din lærer er der for at hjælpe dig og gøre din karakterer højere. Ingen prøver at ødelægge det for dig. ((:

  • Anonym, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råde om hvordan du kan slappe af og finde ro

Der er forskel på at have travlt med en masse ting og så at være stresset. Det er ikke farligt at opleve mindre mængder af stress, det gør vi alle sammen. Men hvis du oplever, at du ikke kan slappe af og at du hele tiden føler dig bagud, så er det rigtig vigtigt, at der bliver gjort noget ved det. Der er nemlig ingen børn, der skal have stress.

Måske du tænker: Hvorfor er jeg stresset? Hvordan undgår jeg stress? Hvad er symptomerne på stress? Hvordan ændrer jeg mine forventninger til mig selv? Hvordan siger jeg nej? Hvordan får jeg mere ro i min hverdag? Hvorfor føler jeg mig aldrig god nok?

Du kan blive stresset af forskellige årsager. Det kan fx være dine forældre pludselig skal skilles og den nye situation gør dig stresset og trist. Det kan også være, at du har alt for meget, du skal nå i din hverdag. Det kan også være, at du har for høje krav til dig selv.

Her på siden kan du få gode råd og læse andre børns breve og BørneTelefonens svar. Du kan også prøve en vejrtrækningsøvelse, der kan få dig til at slappe af eller du kan lave en plan, der kan hjælpe dig med, at huske dig på, hvad der gør dig i godt humør.

Stem
Føler du dig presset eller stresset? Har du meget, du skal nå i din hverdag? Stem her og se hvad andre har svaret.

Føler du dig presset?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat