Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Håbløs

Hej. Jeg er lige startet i 1.g, og jeg savner allerede min gamle klassekammerater i folkeskolen.

Jeg kan allerede mærke at jeg ikke bliver venner med nogen.

Det ser også ud til at alle kender hinanden i klassen, hvor jeg så kender ingen. Hvad skal jeg gøre.

Jeg var ved at brække mig da jeg så klassen. Og jeg var ved at græde.

Ved godt det ikke er noget man spørger om her, men jeg vil gerne høre om i havde samme oplevelse engang, og hvordan I taklede det.

Dreng, 16 år
Svar fra andre

Børn

Jeg kan sagtens forstå hvad du går igennem fordi at det har jeg også. Jeg går nu i 2.g og har det bare SÅ meget nemmere. Det jeg personligt gjorde var at bare side lidt for mig selv og ikke sige særligt meget det var nemlig der folk begyndte at synes jeg var suuuper interessant. Folk endda fra min parallel klasse begyndte at tale med mig. Nu kun 1 år senere har jeg en kæmpe kreds af venner

  • Alberte, Pige, 17 år

Jeg havde en rigtig dårlig start på gymnasiet sidste år! Men det er jo kun en midlertidig grundforløbsklasse ikke…? Jeg har det helt fantastisk nu her i 2.g. Vent og se, om du ikke får en bedre klasse, når i skal vælge studieretninger 😉
Bare slap af, det kommer oftest af sig selv. Jeg tror, at man tit får de bedste venner, på de mest uventede tidspunkter 🙂

  • C, Pige, 18 år

Altså skolen er først lige startet… er det ikke lidt tidligt at afgøre om man bliver venner med nogen eller ej?
Udfra din holdning med “kan mærke jeg ikke bliver venner med nogen”, så kan det godt være du måske virker lidt afvisende i virkeligheden og det tror jeg i hvert fald ikke gør din chance for at få venner større. Du bliver nød til at være åben, venlig og imødekommende hvis nogen kommer hen til dig. Ved ikke hvad grunden til at du skulle brække dig var, men hvis det er fordi de virker til at være nogle du ikke gider, så skal du altså se at komme over det for det får du i hvert fald ikke venner af. Hvis det er pga usikkerhed, så husk på at der er flere der også sidder i din situation. Det er heller ikke sikkert at de kender nogen. I er flere om at starte et sted hvor i ikke kender så mange eller måske slet ikke nogen. Det kan godt tage noget tid før man begynder at snakke med folk, men det skal nok komme.

  • Brombeertje, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat