Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Genert i skolen

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Min ven havde det PRÆCIS samme problem. Hans var så slemt at da han kom i skole talte han ikke det første år. Indtil det lykkedes mig at får ham til at tale til mig. Så var det som om det var blevet nemmer for ham. Jeg syndes du skal tale med dine venner om det. Og træne det. I stedet for at tage til fester, Hold fester. eller lav tal med nogle i frikvarteret. Det handler nok mest om træning. Om de dømmer dig for hvad du siger? Det tror jeg næppe. Alle personer er forskellige. Og mange har det samme problem som dig. Du behøver ikke være bange for de dømmer dig. Det er meget usædvanligt at det sker. Hvis du nu er uheldig og det sker. Kan du altid tale med din lærer om det. Eller dine venner. Men ubenbart, Anbefaler jeg at du taler med dem i frikvateret. Tag måske en Veninde med i starten. Så du lige kan komme igang, Ellers. Prøv at spørger din lærer om at komme i gruppe med en ny person. Det lyder som om at når du først i igang, er det ikke et problem for dig. Held og lykke. Og håber du kunne bruge brevet. Vh MiniSlehm

  • MiniSlehm, 16 år

Mit bedste råd er at du måske kan tage en ven med når du skal snakke med en ny på den måde bliver du måske ikke lige så genert

  • Anonym, Pige, 14 år

HEJ!!!! Du behøves slet ikke at være genert. Jeg havde det også sådan første skoledag eller dengang jeg flyttede skole. kendte ikke nogen og ville bare helst have at min mor blev hos mig. Men efter lidt tid gik jeg over og satte mig ved et bord og begyndte at lære dem ved mit bord. Mit råd er at du går hen og leger(eller snakker) med en og lærer ham eller hende lidt at kende:)
Håber jeg kan hjælpe lidt!

  • Anders_And, Dreng, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat