Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Frygter 9. Klasse

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg skal også gå i 9. Klassen efter ferien… jeg er også mega nervøs for alt det der eksame-“halløj” du også skriver om.. jeg prøver at tænke på at det bare skal overstås, selvfølgelig, alt med måde 😉 nyd at du snart er færdig med skole.. men det er et år af dit liv.. og du bliver forhåbenlig 89 år eller noget…. så ja… det skal som sagt bare overstås….

Råd: snak med dine forældre om det! ( de vil forstå dig, de har også selv været det igennem)

  • 🙂, Pige, 15 år

Ej hvor kan jeg relatere til det du skriver. Har virkelig også haft svært ved at forstå at jeg skal starte i 9. Klasse. Jeg føler mig på ingen måde klar og jeg føler at mange andre på min alder har prøvet meget mere end mig.
Men med det sagt tror jeg bare, at det eneste råd jeg kan give dig er, at du skal prøve at acceptere at du nu skal i 9. klasse og at du skal få det bedste ud af det. Gør dig umage i skolen, men lad være med at gå helt ned, hvis du nu får en dårligere karakter end du havde håbet på. Nyd tiden inden gymnasiet, men glæd dig også over at du et ung. Det er en unik tid, har jeg ladet mig fortælle 😁 Held og lykke
Mig

  • Hejmeddig ♥️, Pige, 9 år

Hej med dig
Jeg går i 3.g i gymnasiet og dengang jeg gik i 9. havde jeg det på samme måde.
Men set i bakspejlet, så var 9. virkelig nemt. Afgangseksamenerne har absolut ingen betydning for din fremtid overhoved – det er blot en måde, hvorpå du kan afprøve hvordan en eksamenssituation er. Så længe du består prøverne, så er du sikret. Desuden skal der rigtig, rigtig meget til før at man dumper prøverne i folkeskolen.

Hvad angår gymnasiet, så er eksamenerne en del vigtigere der. Men med et gennemsnit på 7 kan du altså stadig komme ind på rigtig mange vidergående uddannelser, så jeg synes ikke du skal være bekymret. Gymnasietiden skal også være sjov og festlig og en tid, hvor man udvikler sig som person. Det er meget vigtigere end karakterne.
Held og lykke

  • Sofie, Pige, 19 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat