Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Fremlægge

Hej jeg er virkelig bange for at fremlægge.

vær mandag har vi lektier for

som vi skal læsse op foran hele klassen

og det er jeg vildt bange for

laver det det hjemme men når jeg kommer op i klassen

og vi skal til og gå i gang med engelsk

siger jeg til min lære at jeg ikke har lavet det

har vildt dårlig som vittighed over for mine forældre

hvad skal jeg gøre

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej!
Du burde fortælle din lærer og dine forældre hvordan du har det. Det er virkelig dejligt og komme af med og løsner i knude du går rundt med i maven. Du kan måske også øve dig foran en god ven, et kæledyr eller en forældre. Det kan give mere ro. Din lærer skal nok lytte hvis du fortæller det:)

  • Xecilie, Pige, 14 år

Kære pige på 13
Jeg har haft den samme problem da jeg gik i folkeskolen, og jeg vil anbefalde at du snakker med en lære om det. Hvis de ikke tag dig seriøst ,snak med din forældre og få dem til at snakke med din lære. Det så vigtigt at du får gjort det.
I min situation havde jeg det ligesom dig, præcist fra 5 klasse. Jeg rystede så meget og lignede en der sku græde hver eneste gang. Jeg fik af vide at jeg skal ‘ ikke stress, man skal bare klar det, angst eller ej” og det var det værreste man kan gøre til et barn. Pga pjækkede jeg tit fra timerne for at ikke fremlægge. Jeg tvingende mig til at gøre det, og med tiden lært jeg at gøre det uden at ryste, og får tår i øjne. Men jeg var helt alene gennem det her, i et par år. Lærne hjalp ikke, og forældrene heller ik. Jeg håber på at din situation bliver bedre, jeg kender en der behøvede slet ikke at fremlægge for de snakkede med skolens leder om at hun har angst og hun var aldrig med til noget som stressede hende for meget. Hvis alt går galt og de prøver at tvinge dig til noget, bare tag din tid og være modig, hver eneste gang du gøre det bliver du bedre. Plus prøv at finde ud af hvorfor er det at du ikke vil fremlægge for andrer? Er det pga hvad de andre tænker om dig? Er du dårlig til engelsk? Du kan altid fremlægge bare for din læren alene. Find ud af det, og tag en pjække dag en gang imellem hvis det bliver for meget.
Mvh. José

  • José

Jeg syndes at du burde tage en snak med enten en lærer eller få dine forældre til at tale med en. Mange får for meget angst til at kunne præsentere, og hvis det stresser dig alt for meget tror jeg virkelig det ville være bedst hvis i kunne gøre så du måske kunne få en særlig aftale så du ikke behøver at gøre det ligeså meget, eller noget i den dur. Du behøver slet ikke at have dårlig samvittighed, hvis det bekymrer dig så meget at præsentere at du bliver nødt til at lyve for at slippe for at gøre det, syndes jeg at det er et stort nok problem til at du ikke burde føle skam. Det jo ikke fordi du er doven eller noget, du er bare nærvøs, vilket selvfølgelig er helt okay. Jeg kender godt hvordan du har det, og i mit tilfælde hjalp det at tale med en lærer om det, så man ikke behøver at lyve hele tiden, siden det bare bliver trettende i længden.

  • Anonym, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat