Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Fransk eller tysk

På skolen skal jeg vælge fransk eller tysk

jeg er lidt ligeglad,

men hvad er nemmest? 🙂

Dreng, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej
Det svært at fortælle dig, hvad du skal vælge da helt op til dig selv.

Men hvis man kigger lidt på sprogene, ligger tysk ret tæt op af det danske sprog. Så der er ret mange ligheder, og kan ret hurtigt spotte hvad det hedder på dansk uden at skulle bruge ordbog – mens fransk ikke har ligheder til det danske sprog.

Det er dog heller ikke så mange, som får valget mellem at have tysk eller fransk. Så det kunne jo også være fedt at tage fransk, når det ikke er mange som får valget mellem det.
– dog bliver tysk mest brugbar, da du kan bruge det i Østrig & Schweiz udover Tyskland. Samt kan blive nyttigt, hvis man vil ind i business verden.

Igen det er svært at sige hvad du skal tage, da der er nogen som synes det er det rene helvet at have tysk. Det kan ses allerede her i nogle af svarene, og mener du skal tage fransk i stedet for. Mens for andre, har de det fint med at have tysk eller faktisk elsker det.

Du kan da eventuelt downloade Duolingo eller andre sprog apps, og prøve lidt fransk og tysk. Også måske se nogle videoer, med hvordan man udtaler nogle af de simpler ord.
– så kan du jo se, hvad du måske helder mest til.

Det vigtigst er bare, du vælger det DU synes er interessant måske også det det der lettest for DIG. Ikke hvad andre synes er mest interessant, og har lettest ved.

Vh C

  • C, Pige, 17 år

Helt klart tysk. Fransk er meget svære og så har du jo allerede haft det i skolen. Nogle vil sige at fransk er sejere, men tro mig du vil fortryde det. Fordi det er så svært.

  • Oscar, Dreng, 15 år

Hej

Jeg har selv tysk, jeg fik dog ikke valget.

Fransk er et svært sprog, hvor at tysk også har lidt af sine rødder som er lidt danske, tysk er ikke så svært at lære

Held og Lykke 😉

  • Sch, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat